Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Vepřová plec
1 ks Vepřový jazyk
500 g Vepřová játra
1 ks Vepřové srdce
3 ks Větší cibule
3 stroužky Česnek
2 ks Bobkové listy
1 lžička Kmín
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 ks Starší chleba na zahuštění
2 lžíce Sádlo

Postup přípravy

1. Krok

Do většího hrnce dejte na sádlo restovat nahrubo nasekanou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte na větší kostky nakrájenou a osolenou vepřovou plec, vepřové srdce a celý vepřový jazyk. Maso nechte restováním zatáhnout.

2. Krok

Pak do hrnce vhoďte celé stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a kmín. Obsah hrnce zalijte vroucí vodou a přiklopte ho poklicí. Guláš vařte do změknutí masa, je-li třeba přidejte vodu. (Práci si můžete urychlit, když použijete tlakový hrnec). Vepřový jazyk vyjměte a oloupejte, pak ho nakrájejte a vraťte do hrnce.

3. Krok

Když je maso téměř měkké, přidejte do guláše na kousky nakrájená vepřová játra.  Vařte společně ještě asi 10–15 minut, a nakonec guláš zahustěte střídou staršího chleba, kterou v něm nechte rozvařit.

4. Krok

Zabijačkový guláš podávejte s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Nakupte potřebné ingredience

Vepřová plec (500 g)

Vepřový jazyk (1 ks)

Vepřová játra (500 g)

Vepřové srdce (1 ks)

Větší cibule (3 ks)

Česnek (3 stroužky)

Bobkové listy (2 ks)

Kmín (1lžička)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Starší chleba na zahuštění (1 ks)

Sádlo (2 lžíce)