Do dvou hodin
1 porce
Do většího hrnce dejte na sádlo restovat nahrubo nasekanou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte na větší kostky nakrájenou a osolenou vepřovou plec, vepřové srdce a celý vepřový jazyk. Maso nechte restováním zatáhnout.
Pak do hrnce vhoďte celé stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a kmín. Obsah hrnce zalijte vroucí vodou a přiklopte ho poklicí. Guláš vařte do změknutí masa, je-li třeba přidejte vodu. (Práci si můžete urychlit, když použijete tlakový hrnec). Vepřový jazyk vyjměte a oloupejte, pak ho nakrájejte a vraťte do hrnce.
Když je maso téměř měkké, přidejte do guláše na kousky nakrájená vepřová játra. Vařte společně ještě asi 10–15 minut, a nakonec guláš zahustěte střídou staršího chleba, kterou v něm nechte rozvařit.
Zabijačkový guláš podávejte s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.