Plněné bramborové knedlíčky s rebarborou a jahodami
Délka přípravy
Do dvou hodin
Ingredience
Nakoupit ingredience
1 kg
Brambory
200 g
Hrubá mouka
200 g
Krupice
100 g
Cukr krupice
3 ks
Vejce
500 g
Jahody
400 g
Rebarbora
80 g
Cukr moučka
50 g
Strouhanka
100 g
Máslo
Postup přípravy
1. Knedlíčky
- Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.
- Poté brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, přidáme vejce, mouku, krupici, osolíme a důkladně uhněteme v pevné těsto. Podle hustoty můžeme přidávat více mouky nebo krupice.
- Na oleji zprudka orestujeme 200 g rebarbory, přidáme 50 g cukru krupice a necháme vychladnout.
- Těsto rozválíme na tenký plát a skleničkou vykrojíme z těsta kolečka, která plníme rebarborou a čerstvými očištěnými jahodami.
- Vytvarujeme knedlíky, které poté uvaříme ve vroucí osolené vodě po dobu cca 15 minut.
- Na pánvi si rozpustíme cukr tak, aby nám vznikl karamel, podlijeme jej trochou vody a přidáme 50 g másla, zbytek nakrájené rebarbory, jahody a svaříme za občasného dolévání vody, dokud se nám nevyvaří hustá omáčka.
- Na sucho si na pánvi orestujeme do zlatova strouhanku.
- Zbytek másla rozpustíme a použijeme na polití knedlíku.
Zobrazit recept
Skrýt recept
Nakupte potřebné ingredience
Zpět na recept