Plněné bramborové knedlíčky s rebarborou a jahodami
Délka přípravy
Do dvou hodin
Počet porcí
1 porce
Náročnost
Hodnocení
Ingredience
1 kg Brambory
200 g Hrubá mouka
200 g Krupice
100 g Cukr krupice
3 ks Vejce
500 g Jahody
400 g Rebarbora
80 g Cukr moučka
50 g Strouhanka
100 g Máslo
Postup přípravy
1. Knedlíčky
Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.
Poté brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, přidáme vejce, mouku, krupici, osolíme a důkladně uhněteme v pevné těsto. Podle hustoty můžeme přidávat více mouky nebo krupice.
Na oleji zprudka orestujeme 200 g rebarbory, přidáme 50 g cukru krupice a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme na tenký plát a skleničkou vykrojíme z těsta kolečka, která plníme rebarborou a čerstvými očištěnými jahodami.
Vytvarujeme knedlíky, které poté uvaříme ve vroucí osolené vodě po dobu cca 15 minut.
Na pánvi si rozpustíme cukr tak, aby nám vznikl karamel, podlijeme jej trochou vody a přidáme 50 g másla, zbytek nakrájené rebarbory, jahody a svaříme za občasného dolévání vody, dokud se nám nevyvaří hustá omáčka.
Na sucho si na pánvi orestujeme do zlatova strouhanku.
Zbytek másla rozpustíme a použijeme na polití knedlíku.