Salát z červené čočky

Salát z červené čočky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Červená čočka
1 stroužek Česnek
4 plátky Šunka
3 větviček Bazalka
2 lžíce Řecký jogurt
1 ks Cherry rajčata
50 g Piniové ořechy
1 ks Citron

Postup přípravy

1.

Červená čočka je loupaná, a tak ji nemusíme předem namáčet. Na malý 1 hrneček čočky je potřeba dvojnásobek vody a ¼ lžičky soli. Aby neztratila barvu, přidáme trochu citrónové šťávy. Preferujeme křupavější verzi, takže jakmile čočka dojde k varu, ztlumíme plamen a vaříme cca 8 minut. Uvařenou čočku slijeme přes cedník a odložíme do misky.

2.

Zatímco se čočka vaří, utřeme si 1 stroužek česneku, nasekáme nadrobno 4 plátky hovězí šunky a hrst bazalky, rajčátka rozčtvrtíme. Nyní už jen přendáme do jedné misky spolu s uvařenou čočkou, 2 lžícemi jogurtu, 50 g piniových oříšků, šťávou z ½ citrónu, 1 lžící olivového oleje a špetkou soli a pepře.

3. Poznámka

Délka vaření od odvíjí od konkrétní odrůdy červené čočky, je možné ji vařit až 15 min.

Nakupte potřebné ingredience

Červená čočka (150 g)

Česnek (1 stroužek)

Šunka (4plátky)

Bazalka (3větviček)

Řecký jogurt (2 lžíce)

Cherry rajčata (1 ks)

Piniové ořechy (50 g)

Citron (1 ks)