Salát Caesar

Salát Caesar

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 stroužky Česnek čerstvý (cca 100g)
80 g Zanetti Parmigiano Reggiano extra tvrdý sýr 150g
1 ks Citrón (cca 140g)
1 lžíce Vitana Worcesterová omáčka 160ml
170 ml Franz Josef Kaiser Extra panenský olivový olej 500ml
2 ks Česká produkce - Salát římský (cca 280g)
2 ks Raciola České Kuřecí prsní řízky čerstvé (cca 500g)
2 ks Schubert Vejce, 6ks - z volného výběhu 53,90 Kč
4 ks Nutrifree Toastový světlý chléb 165g

Postup přípravy

1. Krutony

Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečícím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi 8 minut.

2. Kuřecí prsa

Mezitím osolte a opepřete kuřecí prsa. Pánev potřete olejem, přidejte 2 stroužky česneku nakrájené na plátky, minutu ho opékejte a pak maso z obou stran orestujte, z každé 4-5 minut. Po vychladnutí je nakrájejte na plátky.

3. Zálivka

Vidličkou si rozdrťte stroužek česneku a umíchejte s ančovičkami. Přidejte 150 ml olivového oleje, 2 žloutky, lžičku worcester omáčky, šťávu z 1 citronu a 2 lžičky strouhaného parmazánu. Vše promíchejte.

4. Servírujeme

Salát rozdělte na natrhané listy, promíchejte se zálivkou a masem. Přidejte krutony a posypejte hoblinkami parmazánu.

Nakupte potřebné ingredience

Česnek čerstvý (cca 100g) (2 stroužky)

Zanetti Parmigiano Reggiano extra tvrdý sýr 150g (80 g)

Citrón (cca 140g) (1 ks)

Vitana Worcesterová omáčka 160ml (1 lžíce)

Franz Josef Kaiser Extra panenský olivový olej 500ml (170 ml)

Česká produkce - Salát římský (cca 280g) (2 ks)

Raciola České Kuřecí prsní řízky čerstvé (cca 500g) (2 ks)

Schubert Vejce, 6ks - z volného výběhu 53,90 Kč (2 ks)

Nutrifree Toastový světlý chléb 165g (4 ks)