0
K pokladně

Pečené kaštany

Pečené kaštany

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Čerstvé kaštany
0.3 hrnku Máslo
0.5 lžička Vanilka
0.3 lžička Mletá skořice
0.3 lžička Muškátový oříšek
0.3 lžička Kardamom
0.3 lžička Sůl

Postup přípravy

1. Klasika z trhů u vás doma

Pytlíček voňavých pečených kaštanů je symbolem vánočních trhů. Ale pokud vám je neprodají tam, můžete si je s dětmi jednoduše upéct i doma. Provoní vám celou domácnost a naladí vás na vánoční náladu, ani nemrknete.

2. Správná teplota je základ

Troubu si předehřejte na 220 °C, při nižší teplotě by se slupka kaštanů nezačala loupat.

3. Nezapomeňte naříznout

Kaštan nařízněte na kulaté straně ve tvaru písmene X tak, abyste prořízli i vnitřní slupku. Jen tak se pára při dostane ven a bez tohoto kroku může kaštan v troubě vybouchnout.

4. Nejprve povaříme

Kaštany vložte do studené vody a zvolna přiveďte k varu. Jakmile se začnou vařit, opatrně je vyjměte ven a vložte na pečicí plech.

5. Dáme péct

Kaštany na plechu rozložte naříznutou stranou vzhůru a nechte péct v předehřáté troubě 20-30 minut. Přesný čas pečení záleží na velikosti kaštanu. Ochutnejte, abyste poznali, zda jsou hotové.

6. Oloupáme

Upečené kaštany nechte vychladnout a oloupejte slupky.

7. Tip na dochucení

Máte-li chuť, můžete si rozpustit v rendlíčku máslo smíchané s kořením a oloupané kaštany s ním před servírováním potřít.

8. Více inspirace, slev a výhod v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.

Nakupte potřebné ingredience

Čerstvé kaštany (1balení)

Máslo (0.3hrnku)

Vanilka (0.5lžička)

Mletá skořice (0.3lžička)

Muškátový oříšek (0.3lžička)

Kardamom (0.3lžička)

Sůl (0.3lžička)