0
K pokladně

Domácí bulky

Domácí bulky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Hladká pšeničná mouka
280 ml Mléko
60 g Máslo
40 g Cukr
9 g Instantní kvasnice
9 g Sůl
2 ks Vejce
30 g Sezamové semínko

Postup přípravy

1. Rozpustíme máslo

Máslo rozpusťte v menším hrnci. Rozšlehejte jedno vejce v mističce.

2. Suroviny promícháme

Do mísy robota prosejte mouku, cukr, 9 g soli, droždí a promíchejte. Přidejte rozpuštěné máslo, jedno vejce a mléko. Těsto hnětejte v robotu hákem na nejnižší rychlost, aby se ingredience propojily. Po 3 minutách zvyšte rychlost na střední otáčky a hnětejte asi 8 minut.

3. Těsto necháme kynout

Uhnětené těsto přendejte do uzavřené nádoby. Zakryjte a nechte kynout 90 minut, dokud těsto neznásobí objem.

4. Těsto tvarujeme

Jakmile těsto nakyne, tak jej pěstí splácněte a vyklopte na pomoučenou pracovní plochu. Těsto rozdělte na dílky o přibližné hmotnosti 60 g. Jednotlivé kousky těsta tvarujte to kulatého měšce. Rovnoměrnou kulatou stranou vzhůru rozložte bulky na plech. Zakryjte utěrkou a nechte kynout 30 minut.

5. Dáme péct

Mezitím rozehřejte troubu na 210 stupňů. Nakynuté bulky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte troškou sezamu. Bulky dejte do rozehřáté trouby na 15 minut.

6. Vychladíme

Bulky nechte úplně vychladnout na mřížce.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká pšeničná mouka (500 g)

Mléko (280 ml)

Máslo (60 g)

Cukr (40 g)

Instantní kvasnice (9 g)

Sůl (9 g)

Sezamové semínko (30 g)