Do půl hodinky
1 porce
Mrkvička, petržel, brokolice: tradiční zeleninová sestava, kterou si v prvním roce života osvojí každé miminko. Dumáte, čím ji zpestřit? Doporučujeme náš BIO fenykl! Tato znamenitá zelenina chutí připomíná lékořici a díky vysokému obsahu vlákniny podporuje správné trávení, a proto se hojně využívá i v dětské výživě. Dopřejte ji dětem zapečenou se sýrem podle receptu klubu Benjamínek.
Připravíme si fenykl
Fenykl omyjte a rozeberte ho na jednotlivé vrstvy, tvrdé části odstraňte. Vložte ho do máslem vymazané zapékací mísy společně se šunkou.
Vyšleháme bešamelovou omáčku
Nyní si připravte bešamelovou omáčku na zapékání. V hrnci na lžíci másla orestujte hladkou mouku. Do ní pak postupně přilévejte mléko a vždy ho zašlehejte ruční metličkou. Vznikne krémová omáčka (pokud je příliš hustá, přidejte mléko). Bešamel dochuťte muškátovým oříškem a špetkou soli.
Zaléváme a přidáme sýr
Omáčkou zalijte fenykl, navrch naskládejte nastrouhanou mozzarellu a na ní strouhaný parmazán smíchaný se strouhankou. Díky ní se při pečení utvoří výborná krustička.
Zapékáme a je hotovo
Vše dejte zapéct na 180 stupňů asi na 20 minut.
Zajímají vás další recepty pro miminka a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět až 5 % ceny každé objednávky. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.