Do hodinky
1 porce
Krůtí krk je možná trochu opomíjená a nedoceněná surovina, ale to je škoda. Vařený se zeleninou vydá na výborný vývar a oberete z něho velké množství výborného šťavnatého masa. Zkrátka za málo peněz hodně muziky. Chcete-li špičkovou kvalitu, doporučujeme náš farmářský krůtí krk Authentic z podhůří Beskyd.
Připravili jsme vám dvě varianty tohoto receptu - verzi pro miminka od ukončeného 5. měsíce a verzi pro děti od jednoho roku, která bude chutnat i dospělým. Díky tomuto receptu tak můžete připravit zdravý oběd pro celou rodinu.
Uvaříme krůtí krk
Krůtí krk dejte vařit spolu s mrkví a petrželí do kojenecké vody, nesolte, můžete použít tlakový hrnec. Když je maso měkké a jde tzv. od kosti, nechte ho zchladnout a oberte ho. Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky, vývar si nechte.
Uvaříme rýži
Rýži uvařte v kojenecké vodě, nesolte ji.
Uvařte mrkev a petržel zvlášť v kojenecké vodě v jiném hrnci, ne společně s masem, na posledních pár minut přidejte i trochu zeleného hrášku. Když je zelenina měkká, přidejte k ní část obraného masa z krůtího krku a část uvařené nesolené rýže. Vše rozmixujte s trochou čerstvé převařené kojenecké vody, nakonec do pyré zamíchejte pár kapek oleje pro děti.
Zbytek rýže osolte. V hrnci na másle orestujte bílou část jarní cibulky, tu následně zasypte hladkou moukou a zalijte asi 150 ml vývaru z krůtího krku, vše provařte. Nyní můžete přidat například mraženou či čerstvou brokolici a hrášek. Když je zelenina měkká, přidejte smetanu, obrané krůtí maso a nakrájenou uvařenou mrkev a petržel. Vařte ještě asi 5 minut a dle chuti osolte.
Podávejte s uvařenou rýží a nasekanou zelenou částí jarní cibulky.
Zajímají vás další recepty pro miminka a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět až 5 % ceny každé objednávky. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.