0
K pokladně

Salát panzanella s mozzarellou

Salát panzanella s mozzarellou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

6 ks Plátky chleba
10 ks Rajčata
2 ks Stonky řapíkatého celeru
1 ks Červená cibule
3 stroužky Česnek
1 lžička Dijonská hořčice
6 lžic Olivový olej
3 lžíce Červený vinný ocet
1 hrst Bazalka
1 balení Mozzarella
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejeme na 180 a plech vyložíme pečícím papírem. Plátky chleba nakrájíme či natrháme na kousky a se lžící oleje dáme na plechu opékat do předehřáté troubu na 10 minut.

2. Krok

Mezi tím si připravíme mísu, do které budeme salát připravovat a položíme na ni jemné velké sítko. Rajčata si pokrájíme na větší kousky, přesunem je do sítka nad mísu a necháme 10 minut okapat. Tak nám přebytečná šťáva z rajčat odteče do mísy. Cibuli pokrájíme na tenké plátky, řapíkatý celer na kostičky a lístky bazalky na větší kousky.

3. Krok

Po 10 minutách sítko s rajčaty dáme prozatím stranou a z jejich šťávy vytvoříme dresink. Přidáme do ní hořčici, sůl, pepř, 5 lžic olivového oleje, ocet a prolisovaný česnek. Do mísy poté přidáme rajčata, opečený chléb, cibuli, řapíkatý celer, pokrájenou bazalku a vše jemně promícháme. Nakonec přidáme natrhanou mozzarellu a můžeme podávat!

Nakupte potřebné ingredience

Plátky chleba (6 ks)

Rajčata (10 ks)

Stonky řapíkatého celeru (2 ks)

Červená cibule (1 ks)

Česnek (3 stroužky)

Dijonská hořčice (1lžička)

Olivový olej (6lžic)

Červený vinný ocet (3 lžíce)

Bazalka (1hrst)

Mozzarella (1balení)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)