Do dvou hodin
1 porce
Ve větší míse smíchejte olivový olej, prolisovaný česnek, pomerančovou štávu, med, sojovou omáčku, sušenou cibuli, papriku a chilli vločky. Důkladně promíchejte. Poté do mísy vložte celý flank steak, obalte ho v marinádě a nechte cca 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě.
Mezitím, co se steak marinuje, si připravte mangovou salsu. Mango i avokádo nakrájejte na menší kostičky a dejte do misky. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte do misky společně se šťávou z celé limety. Promíchejte a lehce dochuťte solí.
Gril rozehřejte na 230 °C. Steak grilujte na přímém ohni 4-5 minut z každé strany (pokud jej chcete mít medium rare) nebo dokud jeho vnitřní teplota nedosáhne cca 55 °C. Poté steak sundejte z grilu a nechte ho na prkénku dalších 10 minut odpočívat, než ho začnete krájet.
Ledový salát si nakrájejte nadrobno a mezitím, co steak odpočívá, si na grilu z každé strany zprudka opečte tortilly.
Steak nakrájejte na tenké plátky a servírujte ho v opečených tortillách společně s ledovým salátem, salsou a rozdrobenou fetou. Pro extra vrstvu chuti můžete tacos zakápnout zbylou marinádou, ve které jste steak marinovali.