0
K pokladně

Slané lívance se slaninou

Slané lívance se slaninou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Velká cibule
6 ks Plátky slaniny
4 ks Vejce
300 g Hladká mouka
400 g Mléko
70 g Sušená rajčata
2 balení Mozzarella
1 lžička Sušený česnek
1 lžička Sušená bazalka
100 g Baby špenát
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 balení Olej na smažení
300 g Zakysaná smetana
3 stroužky Česnek

Postup přípravy

1. Krok

Cibuli si pokrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky a společně je na pánvi opečeme. Mezi tím si připravíme těsto. Mléko v míse smícháme s vajíčky, poté přidáme mouku, sušený česnek, bazalku, sůl a pepř. Nyní vmícháme na kousky pokrájená sušené rajčata a nahrubo nastrouhanou mozzarellu.

2. Krok

Když je cibulka i slanina osmažená, přidáme do pánve omytý baby špenát a jen minutku ho necháme zvadnout. Nakonec celý obsah pánve přimícháme do těsta. Rozpálíme pánev s kapkou oleje a smažíme jednotlivé lívanečky. Zakysanou smetanu smícháme se špetkou soli a třemi prolisovanými stroužky česneku, promažeme jednotlivé lívance a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Velká cibule (1 ks)

Plátky slaniny (6 ks)

Vejce (4 ks)

Hladká mouka (300 g)

Mléko (400 g)

Sušená rajčata (70 g)

Mozzarella (2balení)

Sušený česnek (1lžička)

Sušená bazalka (1lžička)

Baby špenát (100 g)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Olej na smažení (1balení)

Zakysaná smetana (300 g)

Česnek (3 stroužky)