Quinoový salát s asijským dresinkem

Quinoový salát s asijským dresinkem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

75 g Quinoa
50 g Špenát
8 ks Cherry rajčata
4 ks Ředkvičky
1 ks Cuketa
1 ks Okurka
4 lžíce Koriandr
1 větviček Brokolice
4 lžíce Olivový olej
2 lžíce Rýžový ocet
1 lžíce Med
2 lžíce Tamari
4 g Zázvor

Postup přípravy

1.

Propláchneme si ⅓ hrnečku quinoy (jako rýži) a dáme vařit s ⅔ hrnečku vody a trochou solí. Jakmile přivedeme k varu, vaříme cca 15 minut. Necháme quinou vychladnout.

2.

Připravíme si dresink. V malé skleničce smícháme 50 ml olivového oleje, 2 lžíce rýžového octu, 1,5 lžíce tamari, 1,5 lžičky medu s 1 lžičkou na jemno nastrouhaného zázvoru. Důkladně promícháme.

3.

Nakrájíme si zeleninu podle naší chuti. Nasekáme 2 hrsti špenátu, 8 cherry rajčátek krájíme na osminky, nastrouháme kousek okurky na úzké plátky a pokrájíme ¼ cukety a 4 ředkvičky.

4.

Quinou smícháme s dresinkem. Množství dáme podle chuti. Část dresinku může být použita na zeleninu. My ale zeleninu už nedochucujeme.

5.

Vezmeme si sklenici a tvoříme vrstvy. Naspod dáme ochucenou quinou, následně čerstvý koriandr, ředkvičky, klíčky, cukety, špenát, rajčátka a okurka.

Nakupte potřebné ingredience

Quinoa (75 g)

Špenát (50 g)

Cherry rajčata (8 ks)

Ředkvičky (4 ks)

Cuketa (1 ks)

Okurka (1 ks)

Koriandr (4 lžíce)

Brokolice (1větviček)

Olivový olej (4 lžíce)

Rýžový ocet (2 lžíce)

Med (1 lžíce)

Tamari (2 lžíce)

Zázvor (4 g)