Do půl hodinky
1 porce
Propláchneme si ⅓ hrnečku quinoy (jako rýži) a dáme vařit s ⅔ hrnečku vody a trochou solí. Jakmile přivedeme k varu, vaříme cca 15 minut. Necháme quinou vychladnout.
Připravíme si dresink. V malé skleničce smícháme 50 ml olivového oleje, 2 lžíce rýžového octu, 1,5 lžíce tamari, 1,5 lžičky medu s 1 lžičkou na jemno nastrouhaného zázvoru. Důkladně promícháme.
Nakrájíme si zeleninu podle naší chuti. Nasekáme 2 hrsti špenátu, 8 cherry rajčátek krájíme na osminky, nastrouháme kousek okurky na úzké plátky a pokrájíme ¼ cukety a 4 ředkvičky.
Quinou smícháme s dresinkem. Množství dáme podle chuti. Část dresinku může být použita na zeleninu. My ale zeleninu už nedochucujeme.
Vezmeme si sklenici a tvoříme vrstvy. Naspod dáme ochucenou quinou, následně čerstvý koriandr, ředkvičky, klíčky, cukety, špenát, rajčátka a okurka.