Podzimní polévka na posilněnou

Podzimní polévka na posilněnou

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Polévka, která zahřeje nejen u srdce

Listopadová zima vám vlezla pod nehty? Máme tip, jak ji spolehlivě vyhnat. Uvařte si talíř horké polévky z blahodárného kuřecího vývaru a zeleniny s porcí syté quinoy. Zažene hlad, nakopne imunitu a zahřeje u srdce děti i dospělé.

2. Předpečeme kuřecí

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Kuřecí skelety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Přendejte je na plech a dejte opéct do trouby asi na 15 minut.

3. Táhneme vývar

Opečené kuřecí skelety vložte do hrnce a zalijte je vodou. Tu přiveďte k varu, na hladině se začne tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.  

4. Dokončíme vývar

Nyní do hrnce přidejte zeleninu, sůl a na pánvi na sucho opražené koření. Vařte na mírném ohni cca 4 – 5 hodin. Dle potřeby přilijte vodu. Pak vývar přes síto slijte, koření a vyvařenou zeleninu a kosti. 

5. Přidáme zeleninu

Do vývaru dejte postupně kostičky mrkve a petržele, když jsou poloměkké, přidejte nakrájený řapíkatý celer, na proužky nasekaný fenykl a očištěné celé kapustičky. 

6. Uvaříme quinou

Quinou důkladně propláchněte v cedníku a pak ji dejte vařit zvlášť do osolené vody, když je měkká, slijte ji a přidejte do polévky.  

Ingredience

600 g Kuřecí skelety
2 ks Mrkev
2 ks Petržel
0.25 ks Celer
2 stroužky Česnek
1 ks Cibule
5 kuliček Pepř černý celý
5 kuliček Nové koření
3 ks Bobkový list
1 lžička Sůl
1.5 litr Voda
0.5 ks Čerstvý fenykl
6 ks Růžičková kapusta
1 hrst Světlá quinoy

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo