Časově náročný
1 porce
Listopadová zima vám vlezla pod nehty? Máme tip, jak ji spolehlivě vyhnat. Uvařte si talíř horké polévky z blahodárného kuřecího vývaru a zeleniny s porcí syté quinoy. Zažene hlad, nakopne imunitu a zahřeje u srdce děti i dospělé.
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Kuřecí skelety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Přendejte je na plech a dejte opéct do trouby asi na 15 minut.
Opečené kuřecí skelety vložte do hrnce a zalijte je vodou. Tu přiveďte k varu, na hladině se začne tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.
Nyní do hrnce přidejte zeleninu, sůl a na pánvi na sucho opražené koření. Vařte na mírném ohni cca 4 – 5 hodin. Dle potřeby přilijte vodu. Pak vývar přes síto slijte, koření a vyvařenou zeleninu a kosti.
Do vývaru dejte postupně kostičky mrkve a petržele, když jsou poloměkké, přidejte nakrájený řapíkatý celer, na proužky nasekaný fenykl a očištěné celé kapustičky.
Quinou důkladně propláchněte v cedníku a pak ji dejte vařit zvlášť do osolené vody, když je měkká, slijte ji a přidejte do polévky.