0
K pokladně

Podzimní polévka na posilněnou

Podzimní polévka na posilněnou

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

600 g Kuřecí skelety
2 ks Mrkev
2 ks Petržel
0.25 ks Celer
2 stroužky Česnek
1 ks Cibule
5 kuliček Pepř černý celý
5 kuliček Nové koření
3 ks Bobkový list
1 lžička Sůl
1.5 litr Voda
1 ks Řapíkatý celer (1 řapík)
0.5 ks Čerstvý fenykl
6 ks Růžičková kapusta
1 hrst Světlá quinoy

Postup přípravy

1. Polévka, která zahřeje nejen u srdce

Listopadová zima vám vlezla pod nehty? Máme tip, jak ji spolehlivě vyhnat. Uvařte si talíř horké polévky z blahodárného kuřecího vývaru a zeleniny s porcí syté quinoy. Zažene hlad, nakopne imunitu a zahřeje u srdce děti i dospělé.

2. Předpečeme kuřecí

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Kuřecí skelety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Přendejte je na plech a dejte opéct do trouby asi na 15 minut.

3. Táhneme vývar

Opečené kuřecí skelety vložte do hrnce a zalijte je vodou. Tu přiveďte k varu, na hladině se začne tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.  

4. Dokončíme vývar

Nyní do hrnce přidejte zeleninu, sůl a na pánvi na sucho opražené koření. Vařte na mírném ohni cca 4 – 5 hodin. Dle potřeby přilijte vodu. Pak vývar přes síto slijte, koření a vyvařenou zeleninu a kosti. 

5. Přidáme zeleninu

Do vývaru dejte postupně kostičky mrkve a petržele, když jsou poloměkké, přidejte nakrájený řapíkatý celer, na proužky nasekaný fenykl a očištěné celé kapustičky. 

6. Uvaříme quinou

Quinou důkladně propláchněte v cedníku a pak ji dejte vařit zvlášť do osolené vody, když je měkká, slijte ji a přidejte do polévky.  

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí skelety (600 g)

Mrkev (2 ks)

Petržel (2 ks)

Celer (0.25 ks)

Česnek (2 stroužky)

Cibule (1 ks)

Pepř černý celý (5kuliček)

Nové koření (5kuliček)

Bobkový list (3 ks)

Sůl (1lžička)

Voda (1.5litr)

Řapíkatý celer (1 řapík) (1 ks)

Čerstvý fenykl (0.5 ks)

Růžičková kapusta (6 ks)

Světlá quinoy (1hrst)