Do hodinky
1 porce
Ve větším hrnci rozpusťte máslo a na něj nasypte hladkou mouku. Společně krátce orestujte. Nyní do máslové jíšky postupně přilévejte mléko a vždy ho důkladně vmíchejte. Vznikne bešamelová omáčka. Tu dochuťte muškátovým oříškem, hořčicí a solí. Nakonec do omáčky dejte nastrouhaný sýr a nechte ho rozpustit. Trochu sýru čedar si dejte stranou.
Menší pekáč nebo zapékací misku vymažte máslem. Na dno vlijte asi polovinu omáčky, na ní vyskládejte na plátky nakrájené oloupané brambory a patizon zbavený jadýrek. Zeleninu osolte a posypte lístky čerstvého tymiánu. Navrch nalijte zbytek zapékací sýrové omáčky.
Pekáč dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut. Před koncem pečení povrch posypte zbytkem strouhaného čedaru a dopečte dozlatova.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.