Krůtí guláš s křupavými bramboráčky

Krůtí guláš s křupavými bramboráčky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

720 g Krůtí maso ze stehen na guláš Authentic
2 lžíce Hladká mouka (na guláš)
2 lžíce Sádlo (na guláš)
3 ks Střední cibule (na guláš)
4 stroužky Česnek (na guláš)
1.5 lžíce Rajský protlak (na guláš)
2 lžíce Koření na guláš (na guláš)
1 špetka Pepř (na guláš)
1 ks Chleba na zahuštění (na guláš)
1 ks Červená cibule na podávání
500 g Brambory typu C (na bramboráčky)
200 g Hrubá krupice (na bramboráčky)
50 ml Mléko (na bramboráčky)
1 ks Vejce (na bramboráčky)
2 stroužky Česnek (na bramboráčky)
1 lžíce Sušená majoránka (na bramboráčky)
1 špetka Sušená cibule (na bramboráčky)
1 balení Olej na smažení (na bramboráčky)
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Krok

V hrnci na sádle orestujte na hrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku. Společně asi minutu smažte a pak přidejte rajský protlak a koření na guláš, které rovněž jen krátce orestujte.

2. Krok

Kousky krůtího masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Přidejte je restovat do hrnce, tak aby se maso zatáhlo. Pak vše zalijte vroucí vodou a promíchejte. Guláš vařte asi 30 minut pod pokličkou a pak dalších 30 minut odkrytý. Maso zcela změkne a šťáva se asi o třetinu zredukuje. Nakonec do něho nadrobte střídu z chleba pro zahuštění a případně ho dosolte.

3. Krok

Nyní je čas na bramboráčky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na struhadle na bramboráky. Přidejte celé vejce, mléko, hrubou krupici, majoránku, sušenou cibuli a nadrcený česnek. Těsně před smažením směs osolte. Na pánvi s rozpáleným olejem z této směsi tvořte na oleji malé placičky a ty smažte dozlatova z obou stran.

Nakupte potřebné ingredience

Krůtí maso ze stehen na guláš Authentic (720 g)

Hladká mouka (na guláš) (2 lžíce)

Sádlo (na guláš) (2 lžíce)

Střední cibule (na guláš) (3 ks)

Česnek (na guláš) (4 stroužky)

Rajský protlak (na guláš) (1.5 lžíce)

Koření na guláš (na guláš) (2 lžíce)

Pepř (na guláš) (1špetka)

Chleba na zahuštění (na guláš) (1 ks)

Červená cibule na podávání (1 ks)

Brambory typu C (na bramboráčky) (500 g)

Hrubá krupice (na bramboráčky) (200 g)

Mléko (na bramboráčky) (50 ml)

Vejce (na bramboráčky) (1 ks)

Česnek (na bramboráčky) (2 stroužky)

Sušená majoránka (na bramboráčky) (1 lžíce)

Sušená cibule (na bramboráčky) (1špetka)

Olej na smažení (na bramboráčky) (1balení)

Sůl (1špetka)