Do hodinky
1 porce
V hrnci na sádle orestujte na hrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku. Společně asi minutu smažte a pak přidejte rajský protlak a koření na guláš, které rovněž jen krátce orestujte.
Kousky krůtího masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Přidejte je restovat do hrnce, tak aby se maso zatáhlo. Pak vše zalijte vroucí vodou a promíchejte. Guláš vařte asi 30 minut pod pokličkou a pak dalších 30 minut odkrytý. Maso zcela změkne a šťáva se asi o třetinu zredukuje. Nakonec do něho nadrobte střídu z chleba pro zahuštění a případně ho dosolte.
Nyní je čas na bramboráčky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na struhadle na bramboráky. Přidejte celé vejce, mléko, hrubou krupici, majoránku, sušenou cibuli a nadrcený česnek. Těsně před smažením směs osolte. Na pánvi s rozpáleným olejem z této směsi tvořte na oleji malé placičky a ty smažte dozlatova z obou stran.