Do hodinky
1 porce
Nakrájejte na malé proužky zelí, mrkev a ředkvičky. V míse vše smíchejte se šťávou z půlky limety, špetkou soli a pepře. Nasekejte na drobno 3 větvičky koriandru. Vše ručně zamíchejte a odložte stranou.
Smíchejte lžíci oleje v menší míse s lžící piri piri omáčky. Půlku halloumi sýru překrojte na dva tenké plátky a ty marinujte v připravené omáčce. Okrájejte ananas a nakrájejte ho na tenké plátky kruhového tvaru. Rozpalte gril, nebo pánev a opékejte ananas z obou stran asi 3 minuty. Zasypte lžící cukru a chvíli karamelizujte.
Rozpalte pánev/gril a na troše oleje opečte burgerové maso 3 minuty z každé strany. Bulku překrojte na půl a opečte ji na horké pánvi do křupava. Na rozpáleném grilu/pánvi na trošce olivového oleje opečte plátky namarinovaného halloumi sýru.
Nachystejte si talíř a na něj postupně naservírujte burger. Nejprve na spodní část bulky dejte připravený zelný salát, poté přidejte maso, plátek salátu, dva plátky ogrilovaného ananasu a halloumi sýru. Nakonec vše přiklopte bulkou.