Halloumi burger s grilovaným ananasem a zelným salátem

Halloumi burger s grilovaným ananasem a zelným salátem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

Nakoupit ingredience
1 ks Bulka
100 g Zelí
50 g Ředkvičky
100 g Mrkev
1 ks Limeta
10 g Omáčka Piri-piri
1 g Halloumi
1 ks Mana burger
100 g Ananas
3 větvičky Koriandr
10 g Olivový olej
10 g Sůl
5 g Pepř
50 g Cukr
50 g Salát

Postup přípravy

1. Připravte si zelný salát

Nakrájejte na malé proužky zelí, mrkev a ředkvičky. V míse vše smíchejte se šťávou z půlky limety, špetkou soli a pepře. Nasekejte na drobno 3 větvičky koriandru. Vše ručně zamíchejte a odložte stranou.

2. Marinování halloumi

Smíchejte lžíci oleje v menší míse s lžící piri piri omáčky. Půlku halloumi sýru překrojte na dva tenké plátky a ty marinujte v připravené omáčce. Okrájejte ananas a nakrájejte ho na tenké plátky kruhového tvaru. Rozpalte gril, nebo pánev a opékejte ananas z obou stran asi 3 minuty. Zasypte lžící cukru a chvíli karamelizujte.

3. Opečte burger a bulky

Rozpalte pánev/gril a na troše oleje opečte burgerové maso 3 minuty z každé strany. Bulku překrojte na půl a opečte ji na horké pánvi do křupava. Na rozpáleném grilu/pánvi na trošce olivového oleje opečte plátky namarinovaného halloumi sýru.

4. Sestavení burgeru

Nachystejte si talíř a na něj postupně naservírujte burger. Nejprve na spodní část bulky dejte připravený zelný salát, poté přidejte maso, plátek salátu, dva plátky ogrilovaného ananasu a halloumi sýru. Nakonec vše přiklopte bulkou.

Zobrazit recept Skrýt recept

Nakupte potřebné ingredience

Zpět na recept