0
K pokladně

Halloumi burger s grilovaným ananasem a zelným salátem

Halloumi burger s grilovaným ananasem a zelným salátem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Bulka
100 g Zelí
50 g Ředkvičky
100 g Mrkev
1 ks Limeta
10 g Omáčka Piri-piri
1 g Halloumi
1 ks Mana burger
100 g Ananas
3 větvičky Koriandr
10 g Olivový olej
10 g Sůl
5 g Pepř
50 g Cukr
50 g Salát

Postup přípravy

1. Připravte si zelný salát

Nakrájejte na malé proužky zelí, mrkev a ředkvičky. V míse vše smíchejte se šťávou z půlky limety, špetkou soli a pepře. Nasekejte na drobno 3 větvičky koriandru. Vše ručně zamíchejte a odložte stranou.

2. Marinování halloumi

Smíchejte lžíci oleje v menší míse s lžící piri piri omáčky. Půlku halloumi sýru překrojte na dva tenké plátky a ty marinujte v připravené omáčce. Okrájejte ananas a nakrájejte ho na tenké plátky kruhového tvaru. Rozpalte gril, nebo pánev a opékejte ananas z obou stran asi 3 minuty. Zasypte lžící cukru a chvíli karamelizujte.

3. Opečte burger a bulky

Rozpalte pánev/gril a na troše oleje opečte burgerové maso 3 minuty z každé strany. Bulku překrojte na půl a opečte ji na horké pánvi do křupava. Na rozpáleném grilu/pánvi na trošce olivového oleje opečte plátky namarinovaného halloumi sýru.

4. Sestavení burgeru

Nachystejte si talíř a na něj postupně naservírujte burger. Nejprve na spodní část bulky dejte připravený zelný salát, poté přidejte maso, plátek salátu, dva plátky ogrilovaného ananasu a halloumi sýru. Nakonec vše přiklopte bulkou.

Nakupte potřebné ingredience

Bulka (1 ks)

Zelí (100 g)

Ředkvičky (50 g)

Mrkev (100 g)

Limeta (1 ks)

Omáčka Piri-piri (10 g)

Halloumi (1 g)

Mana burger (1 ks)

Ananas (100 g)

Koriandr (3větvičky)

Olivový olej (10 g)

Sůl (10 g)

Pepř (5 g)

Cukr (50 g)

Salát (50 g)