Do hodinky
1 porce
Houby nakrájejte na plátky, cibuli na měsíčky. Na pánvi nechte zesklovatět cibuli. Přidejte žampiony, restujte.
Osolte, opepřete a přidejte kmín. Odstavte, dochuťte lístky tymiánu.
Maso nechte odstát do pokojové teploty a poté ho potřete olejem.
Pánev rozpalte na vysokou teplotu. Až se maso „pustí“, steak otočte a teplotu snižte na polovinu.
Na maso položte máslo a až se rozteče na pánev, přidejte 2 rozbité stroužky česneku. Maso přelévejte česnekovým máslem.
Když je steak propečený, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.
Na pánvi opečte chléb. Steak nakrájejte, osolte ho a opepřete.
Topinku potřete česnekem a máslem, osolte. Poté na ni poklaďte listy špenátu, houbovou směs a plátky steaku.
Recepty byly použity z webu akademiekvality.cz