Cabernet Sauvignon a topinka s hovězím steakem a žampiony

Cabernet Sauvignon a topinka s hovězím steakem a žampiony

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Silnější plátky chleba
200 g Žampiony
1 špetka Drcený kmín
1 ks Čerstvý tymián
1 ks Cibule
400 g Vyzrálé hovězí masa na steak
1 balení Olej
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
3 stroužky Česnek
30 g Máslo
1 balení Čerstvý špenát

Postup přípravy

1. Krok

Houby nakrájejte na plátky, cibuli na měsíčky. Na pánvi nechte zesklovatět cibuli. Přidejte žampiony, restujte.

2. Krok

Osolte, opepřete a přidejte kmín. Odstavte, dochuťte lístky tymiánu.

3. Krok

Maso nechte odstát do pokojové teploty a poté ho potřete olejem.

4. Krok

Pánev rozpalte na vysokou teplotu. Až se maso „pustí“, steak otočte a teplotu snižte na polovinu.

5. Krok

Na maso položte máslo a až se rozteče na pánev, přidejte 2 rozbité stroužky česneku. Maso přelévejte česnekovým máslem.

6. Krok

Když je steak propečený, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.

7. Krok

Na pánvi opečte chléb. Steak nakrájejte, osolte ho a opepřete.

8. Krok

Topinku potřete česnekem a máslem, osolte. Poté na ni poklaďte listy špenátu, houbovou směs a plátky steaku.

9. Zdroj

Recepty byly použity z webu akademiekvality.cz

Nakupte potřebné ingredience

Silnější plátky chleba (4 ks)

Žampiony (200 g)

Drcený kmín (1špetka)

Čerstvý tymián (1 ks)

Cibule (1 ks)

Vyzrálé hovězí masa na steak (400 g)

Olej (1balení)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Česnek (3 stroužky)

Máslo (30 g)

Čerstvý špenát (1balení)