0
K pokladně

Šoulet s husím masem

Šoulet s husím masem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Kroupy
150 g Žlutý hrách
2 stroužky Česnek
1 ks Cibule
50 g Hrášek
1 ks Červená cibule
1 lžíce Majoránka
3 lžíce Sádlo
250 g Husí maso

Postup přípravy

1. Vaříme kroupy

Kroupy properte v cedníku pod tekoucí vodou a dejte je do osolené vody vařit, dokud nezměknou. Trvá to asi 50 minut. Pokud se voda postupně vypaří, dolijte ji.

2. Připravíme hrách

Pokud použijete suchý hrách, je třeba ho předem na pár hodin nechat bobtnat ve vodě. Pak ho uvařte v osolené vodě do měkka. Já jsem pro urychlení použila předvařený hrách, ten jsem vařila v lehce osolené vodě asi 15 minut.

3. Mícháme

Na pánvi rozpusťte sádlo a orestujte dozlatova žlutou i červenou cibuli nasekanou na měsíčky. Cibuli pak smíchejte uvařeným a slitým hrachem a kroupami. Přidejte 250 gramů obraného masa, do směsi nadrťte čerstvý česnek, přidejte majoránku, čerstvě mletý pepř, v cedníku spařený zelený hrášek a společně smíchejte.

4. Zapékáme

Zapékací mísu vytřete sádlem a směs do ní nandejte. Na povrch přidejte pár kousků sádla a dejte zapéct na 200 stupňů asi na 15-20 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Kroupy (100 g)

Žlutý hrách (150 g)

Česnek (2 stroužky)

Cibule (1 ks)

Hrášek (50 g)

Červená cibule (1 ks)

Majoránka (1 lžíce)

Sádlo (3 lžíce)

Husí maso (250 g)