Do dvou hodin
1 porce
Nejprve si v cedníku společně spaříme vroucí vodou baby špenát s na plátky nasekaným česnekem a necháme je zcela zchladnout. Pak ho nasekáme. Mezitím si dáme vařit do osolené vody plátky lasagní.
Do zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku. V misce smícháme ricottu, vaječný žloutek, parmazán a nasekaný špenát s česnekem. Dle chuti směs dosolíme.
Na másle orestujeme hladkou mouku, vzniklou jíšku zalijeme mlékem a důkladně ruční metlou prošleháme, aby v ní nezůstaly hrudky. Vznikne hladká jemná zapékací omáčka, kterou dochutíme muškátovým oříškem a solí.
Uvařené lasagne prohodíme s trochou másla nebo oleje, aby se neslepily. Každou překrojíme napůl. Do každé těstoviny nandáme část ricottové směsi a utvoříme ruličku. Ty naklademe vedle sebe do zapékací mísy na rajčatové omáčky.
Na těstoviny nakonec nalijeme bešamelovou omáčku a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.