0
K pokladně

Zapečené těstoviny se špenátem a ricottou

Zapečené těstoviny se špenátem a ricottou

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

5 plátky Lasagne těstoviny
200 g Ricotta
1 ks Vejce
50 g Strouhaný sýr parmazánového typu
1 g Muškátový ořech mletý
125 g Špenát
2 stroužky Česnek
350 g Rajčatová omáčka
2 lžíce Máslo
2 lžíce Hladká mouka
300 g Mléko

Postup přípravy

1. Nejprve špenát

Nejprve si v cedníku společně spaříme vroucí vodou baby špenát s na plátky nasekaným česnekem a necháme je zcela zchladnout. Pak ho nasekáme. Mezitím si dáme vařit do osolené vody plátky lasagní.

2. Jeden žloutek, dvě hrsti parmazánu

Do zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku. V misce smícháme ricottu, vaječný žloutek, parmazán a nasekaný špenát s česnekem. Dle chuti směs dosolíme.

3. Jak na bešamelovou omáčku

Na másle orestujeme hladkou mouku, vzniklou jíšku zalijeme mlékem a důkladně ruční metlou prošleháme, aby v ní nezůstaly hrudky. Vznikne hladká jemná zapékací omáčka, kterou dochutíme muškátovým oříškem a solí.

4. Plníme

Uvařené lasagne prohodíme s trochou másla nebo oleje, aby se neslepily. Každou překrojíme napůl. Do každé těstoviny nandáme část ricottové směsi a utvoříme ruličku. Ty naklademe vedle sebe do zapékací mísy na rajčatové omáčky.

5. Pečeme

Na těstoviny nakonec nalijeme bešamelovou omáčku a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Lasagne těstoviny (5plátky)

Ricotta (200 g)

Vejce (1 ks)

Strouhaný sýr parmazánového typu (50 g)

Muškátový ořech mletý (1 g)

Špenát (125 g)

Česnek (2 stroužky)

Rajčatová omáčka (350 g)

Máslo (2 lžíce)

Hladká mouka (2 lžíce)

Mléko (300 g)