Vepřová roláda se špenátem

Vepřová roláda se špenátem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Čerstvý listový špenát
1 stroužek Česnek utřený na pastu se špetkou soli
1 balení Dijonská hořčice
1 špetka Čerstvě mletý pepř
1 špetka Sůl
2 ks Větvičky cherry rajčat
5 ks Žampióny
1 balení Tymián
1 balení Sádlo
1 palice Česnek
750 g Vepřová plec
500 g Brambory typu C
1 ks Vejce (na bramborové šišky)
200 g Hrubá mouka (na bramborové šišky)

Postup přípravy

1. Krok - příprava špenátu

Čerstvé listy špenátu spařte vařící vodou, vymačkejte a nakrájejte. Přidejte k němu utřený česnek a dosolte ho.

2. Krok - příprava masa

Vepřovou plec si rozkrojte a rozklepejte, tak aby se dala pohodlně naplnit a zavinout do rolády. Takto připravené maso osolte a natřete dijonskou hořčicí. Na plát masa nandejte vrstvu špenátové směsi, zarolujte ho a z vrchu osolte a hojně potřete čerstvě namletým pepřem. Aby se roláda nerozpadla, zajistěte ji párátky nebo provázkem.

3. Krok - pečení

Maso nyní zprudka ze všech stran orestujte na sádle, aby se zatáhlo a dalším pečením neztratilo šťávu. Roládu přendejte do pekáče, přidejte na čtvrtky nakrájené žampiony, cherry rajčata, na půl překrojenou paličku česneku, snítky tymiánu a vše trochu podlijte vodou. Zakryjte pokličkou nebo alobalem a pečte asi 100 minut při 160 stupních. Poté roládu dopékejte odkrytou na 200 stupňů, dokud nezíská zlatou barvu. Před rozkrájením roládu nechte pár minut odležet.

4. Krok - příprava bramborových šišek

Než se dopeče roláda, připravte si bramborové těsto na šišky. Brambory typu C si uvařte ve slupce a nechte je zcela zchladnout. Pak je oloupejte, nastrouhejte najemno, přidejte vejce a hrubou mouku. Z těsta tvořte šišky a ty najednou dejte do vroucí osolené vody. Vařte je, dokud nevyplavou na hladinu. Bramborové šišky před podáváním usmažte do zlatova na sádle.

Nakupte potřebné ingredience

Čerstvý listový špenát (200 g)

Česnek utřený na pastu se špetkou soli (1 stroužek)

Dijonská hořčice (1balení)

Čerstvě mletý pepř (1špetka)

Sůl (1špetka)

Větvičky cherry rajčat (2 ks)

Žampióny (5 ks)

Tymián (1balení)

Sádlo (1balení)

Česnek (1palice)

Vepřová plec (750 g)

Brambory typu C (500 g)

Vejce (na bramborové šišky) (1 ks)

Hrubá mouka (na bramborové šišky) (200 g)