Do hodinky
1 porce
Troubu předehřejte na 180 a 2 dortové formy o průměru 10 cm vymažte máslem. Pokud takovou formu nemáte, použijte jednu o průměru cca 18 cm.
Celá vajíčka společně s krupicovým cukrem vyšlehejte do nadýchané a světlé pěny, trvá to asi 10 minut. Když jsou vajíčka vyšlehaná, zašlehejte olej, poté opatrně stěrkou do těsta zapracujte mouku smíchanou s kypřícím práškem a solí. Těsto by mělo zůstat krásně nadýchané. Když je mouka do těsta zcela zapracovaná, přelijte těsto do připravených forem a pečte v předehřáté troubě cca 12-15 minut či dokud není těsto zlatavo hnědé. Poté ho nechte zcela vychladnout.
Když jsou korpusy vychladlé, prořízněte je. Mascarpone lehce prošlehejte, poté přidejte smetanu a lžíci moučkového cukru a vyšlehejte do hladkého krému. Jahody pokrájejte na tenké plátky.
Nyní se začneme s kompletací dortu. Korpus promažeme krémem, poté poklademe plátky jahod a přiklopíme korpusem dalším. Takto opakujeme, dokud není dort celý, poté dort zbylým krémem zahladíme dohladka, ozdobíme zbylými jahodami a můžeme podávat.