cca
76,45 Kč 238,90 Kč/kg
Do hodinky
1 porce
Kulatou plec osolíme a opepříme. Špek dáme na cca 30 minut do mrazáku. Následně ho nakrájíme na špalíky cca 1x1 cm. Nožem s tenkou špičkou uděláme do masa tři díry a špalíky špeku do něj vetkneme.
Sval masa doporučujeme svázat provázkem. Na oleji maso ze všech stran opečeme a dusíme do měkka. Maso můžeme připravit také v troubě, ponořené cca 8 – 10 hodin v hovězím vývaru při teplotě 85°C. Můžeme použít i hrnec na „pomalé vaření“.
Na oleji orestujeme cibulku, kmín a houby. Podusíme do měkka a zalijeme vývarem. Provaříme a zahustíme zápražkou, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky. Omáčku zjemníme smetanou a dochutíme lehce octem.