0
K pokladně

Špikovaná hovězí kulatá plec s houbovou omáčkou a noky

Špikovaná hovězí kulatá plec s houbovou omáčkou a noky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Hovězí kulatá plec Irsko
1 balení Špek – uzená slanina
1 balení Čerstvé noky
1 litr Hovězí vývar
200 g Směs českých hub (200g mražené nebo 50g sušené)
200 ml Smetana 32%
1 ks Větší cibule
20 g Máslo
1 balení Sádlo
15 g Hladká mouka
1 balení Kmín drcený
1 balení Ocet kvasný 8%
1 balení Olej
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Kulatou plec osolíme a opepříme. Špek dáme na cca 30 minut do mrazáku. Následně ho nakrájíme na špalíky cca 1x1 cm. Nožem s tenkou špičkou uděláme do masa tři díry a špalíky špeku do něj vetkneme.

2. Krok

Sval masa doporučujeme svázat provázkem. Na oleji maso ze všech stran opečeme a dusíme do měkka. Maso můžeme připravit také v troubě, ponořené cca 8 – 10 hodin v hovězím vývaru při teplotě 85°C. Můžeme použít i hrnec na „pomalé vaření“.

3. Krok

Na oleji orestujeme cibulku, kmín a houby. Podusíme do měkka a zalijeme vývarem. Provaříme a zahustíme zápražkou, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky. Omáčku zjemníme smetanou a dochutíme lehce octem.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí kulatá plec Irsko (500 g)

Špek – uzená slanina (1balení)

Čerstvé noky (1balení)

Hovězí vývar (1litr)

Směs českých hub (200g mražené nebo 50g sušené) (200 g)

Smetana 32% (200 ml)

Větší cibule (1 ks)

Máslo (20 g)

Sádlo (1balení)

Hladká mouka (15 g)

Kmín drcený (1balení)

Ocet kvasný 8% (1balení)

Olej (1balení)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)