Do půl hodinky
1 porce
Máte zálusk letos rodinku pěkně vyděsit? Naservírujte jim naše strašidelné černé těstoviny Authentic s lebkami. Naštěstí strašidelně jen vypadají – chutnají totiž výborně. Černé jsou kvůli sépiovému inkoustu a lebky připravíte z obyčejných žampionů. Máte chuť?
Nejprve si připravte lebky ze žampionů. Houby omyjte a každou hlavičku rozkrojte napůl. Nyní za pomocí plastového brčka vytvořte oční důlky a nožem nakrojte nos a krk (viz fotografie).
V menším hrnci rozpusťte lžíci másla a orestujte měsíčky červené cibule společně s plátky česneku. Pak zalijte sekanými rajčaty, přidejte rozmarýn, sůl a pepř a cca 5 minut provařte.
Připravené žampiony orestujte zvlášť jen na másle, aby zůstaly světlé a mícháním se neporušily. Nakonec je osolte.
Čerstvé sépiové těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty. Pak je slijte a servírujte je s rajčatovou omáčkou, žampionovými lebkami a čerstvou petrželkou.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět až 5 % ceny každé objednávky. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.