Sépiové linguine s “lebkami” se žampionů

Sépiové linguine s “lebkami” se žampionů

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

330 g Sepiové linguine Aunthentic
0.5 ks Červené cibule
2 stroužky Česnek
0.5 balení Plechovka sekaných rajčat
1 špetka Rozmarýn čerstvý nebo sušený
200 g Bílé žampióny
1 balení Čerstvá plocholistá petržel
1 ks Máslo
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. „Strašidelné“ těstoviny s lebkami

Máte zálusk letos rodinku pěkně vyděsit? Naservírujte jim naše strašidelné černé těstoviny Authentic s lebkami. Naštěstí strašidelně jen vypadají – chutnají totiž výborně. Černé jsou kvůli sépiovému inkoustu a lebky připravíte z obyčejných žampionů. Máte chuť?

2. Nakrájíme lebky

Nejprve si připravte lebky ze žampionů. Houby omyjte a každou hlavičku rozkrojte napůl. Nyní za pomocí plastového brčka vytvořte oční důlky a nožem nakrojte nos a krk (viz fotografie).  

3. Umícháme krvavou omáčku

V menším hrnci rozpusťte lžíci másla a orestujte měsíčky červené cibule společně s plátky česneku. Pak zalijte sekanými rajčaty, přidejte rozmarýn, sůl a pepř a cca 5 minut provařte.  

4. Rozpálíme pod lebkami

Připravené žampiony orestujte zvlášť jen na másle, aby zůstaly světlé a mícháním se neporušily. Nakonec je osolte.  

5. Zamotáme se do chapadel sépie

Čerstvé sépiové těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty. Pak je slijte a servírujte je s rajčatovou omáčkou, žampionovými lebkami a čerstvou petrželkou.  

6. Více inspirace, slev a výhod v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět až 5 % ceny každé objednávky. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.

 

Nakupte potřebné ingredience

Sepiové linguine Aunthentic (330 g)

Červené cibule (0.5 ks)

Česnek (2 stroužky)

Plechovka sekaných rajčat (0.5balení)

Rozmarýn čerstvý nebo sušený (1špetka)

Bílé žampióny (200 g)

Čerstvá plocholistá petržel (1balení)

Máslo (1 ks)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)