Ricottové knedlíčky s jahodovým rozvarem

Ricottové knedlíčky s jahodovým rozvarem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Ricotta
140 g Polohrubá mouka
1 ks Vejce
1 špetka Sůl
50 g Polohrubá mouka na podsypání
300 g Mražené jahody (na rozvar)
2 lžíce Cukr krupice (na rozvar)
1 špetka Mletá skořice (na rozvar)
1 lžička Kukuřičný škrob (na rozvar)
1 hrst Mandlové plátky
1 balení Máta

Postup přípravy

1. Krok

Do mísy vyklopte sýr ricotta a zamíchejte do něho celé vejce a špetku soli. Postupně k této směsi přisypávejte polohrubou mouku, aby vzniklo nadýchané těsto. 

2. Krok

Vál hojně posypte polohrubou moukou, přesuňte na něj těsto a rozdělte ho na dvě poloviny. Z každé části vyválejte rukama „hada” a toho nasekejte na malé kousky. Ty pak v rukách vytvarujte do tvaru kuliček.

3. Krok

Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Knedlíčky vhoďte do vody (pravděpodobně se vám do hrnce nevejdou najednou, budete je muset rozdělit na dvě várky) a jak vyplavou na povrch, vařte je ještě asi minutu a pak je vylovte je cedníkem.

4. Krok

Jahodový rozvar uděláte jednoduše: do hrnce dejte 50 ml vody, mražené jahody, cukr a skořici, společně přiveďte k varu. Takto vařte asi 5 minut a pak do hrnce zamíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Rozvar vařte, dokud není čirý.

5. Krok

Knedlíčky podávejte s jahodovým rozvarem, mandlovými plátky na sucho opraženými na pánvi a čerstvou mátou.

Nakupte potřebné ingredience

Ricotta (250 g)

Polohrubá mouka (140 g)

Sůl (1špetka)

Polohrubá mouka na podsypání (50 g)

Mražené jahody (na rozvar) (300 g)

Cukr krupice (na rozvar) (2 lžíce)

Mletá skořice (na rozvar) (1špetka)

Kukuřičný škrob (na rozvar) (1lžička)

Mandlové plátky (1hrst)

Máta (1balení)