Do hodinky
1 porce
Do mísy vyklopte sýr ricotta a zamíchejte do něho celé vejce a špetku soli. Postupně k této směsi přisypávejte polohrubou mouku, aby vzniklo nadýchané těsto.
Vál hojně posypte polohrubou moukou, přesuňte na něj těsto a rozdělte ho na dvě poloviny. Z každé části vyválejte rukama „hada” a toho nasekejte na malé kousky. Ty pak v rukách vytvarujte do tvaru kuliček.
Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Knedlíčky vhoďte do vody (pravděpodobně se vám do hrnce nevejdou najednou, budete je muset rozdělit na dvě várky) a jak vyplavou na povrch, vařte je ještě asi minutu a pak je vylovte je cedníkem.
Jahodový rozvar uděláte jednoduše: do hrnce dejte 50 ml vody, mražené jahody, cukr a skořici, společně přiveďte k varu. Takto vařte asi 5 minut a pak do hrnce zamíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Rozvar vařte, dokud není čirý.
Knedlíčky podávejte s jahodovým rozvarem, mandlovými plátky na sucho opraženými na pánvi a čerstvou mátou.