Pizza z květákového těsta (bezlepková)

Pizza z květákového těsta (bezlepková)

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.5 ks Střední květák
1 ks Vejce
3 hrsti Strouhaná mozzarella
3 lžíce Rajčatové sugo
1 lžička Oregano
1 balení Čerstvá bazalka
1 lžička Sůl

Postup přípravy

1. Květák pro děti, zn. bez odmlouvání (I. díl)

Dětem se těžko vysvětluje, jak blahodárné je zařadit do jídelníčku květák. Občas je třeba dát jim i jinou motivaci. Proto jsme v klubu Benjamínek vymysleli skvělou fintu: proč květák nepoužít do těsta od pizzy? Děti pizzu milují a díky naší receptuře bude navíc bez lepku. 

2. Jak na květák?

Květák omyjte a rozeberte na malé růžičky. Ty v kutru rozmixujte. Květákovou drť dejte do vody se lžičkou soli, přiveďte k varu a cca 3 minuty vařte. Pak květák slijte přes cedník, nechte ho zchladnout a následně ho přes plátýnko nebo gázu důkladně vymačkejte a zbavte ho tekutiny. Tento krok nepodceňujte, jinak bude těsto moc vlhké a nezíská kýženou strukturu. 

3. Smícháme těsto

V míse smíchejte rozšlehané vejce s dvěma hrstmi strouhané mozzarelly, sušeným oreganem a květákovou drtí. Vznikne těsto, které na plechu s pečícím papírem rukama vytvarujte na tenkou placku. Tu dejte péct na cca 20 minut do vyhřáté trouby na 190 stupňů. 

4. Rozpálíme troubu

Pak na těsto rozetřete rajčatové sugo a na něj dejte zbytek strouhané mozzarelly. Pizzu dejte znovu do trouby dopéct na 200 stupňů.

5. Dochutíme bylinkami

Hotovou pizzu poklaďte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.

6. Více informací v klubu Benjamínek 

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět až 5 % ceny každé objednávky. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.

Nakupte potřebné ingredience

Střední květák (0.5 ks)

Vejce (1 ks)

Strouhaná mozzarella (3hrsti)

Rajčatové sugo (3 lžíce)

Oregano (1lžička)

Čerstvá bazalka (1balení)

Sůl (1lžička)