Do hodinky
1 porce
Dětem se těžko vysvětluje, jak blahodárné je zařadit do jídelníčku květák. Občas je třeba dát jim i jinou motivaci. Proto jsme v klubu Benjamínek vymysleli skvělou fintu: proč květák nepoužít do těsta od pizzy? Děti pizzu milují a díky naší receptuře bude navíc bez lepku.
Květák omyjte a rozeberte na malé růžičky. Ty v kutru rozmixujte. Květákovou drť dejte do vody se lžičkou soli, přiveďte k varu a cca 3 minuty vařte. Pak květák slijte přes cedník, nechte ho zchladnout a následně ho přes plátýnko nebo gázu důkladně vymačkejte a zbavte ho tekutiny. Tento krok nepodceňujte, jinak bude těsto moc vlhké a nezíská kýženou strukturu.
V míse smíchejte rozšlehané vejce s dvěma hrstmi strouhané mozzarelly, sušeným oreganem a květákovou drtí. Vznikne těsto, které na plechu s pečícím papírem rukama vytvarujte na tenkou placku. Tu dejte péct na cca 20 minut do vyhřáté trouby na 190 stupňů.
Pak na těsto rozetřete rajčatové sugo a na něj dejte zbytek strouhané mozzarelly. Pizzu dejte znovu do trouby dopéct na 200 stupňů.
Hotovou pizzu poklaďte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět až 5 % ceny každé objednávky. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.