Minipizzy

Minipizzy

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Zátkova Hladká mouka 1kg
10 g Uniferm Pekařské droždí 42g
2 lžíce Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml
6 ks TTD Krupice cukr bílý 1kg
6 g Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg
1 ks Barilla Basilico rajčatová omáčka s bazalkou 400g
1 ks Galbani Mozzarella měkký nezrající sýr v nálevu 125g
1 lžíce Vitana Koření oregáno 8g
1 ks Giana Španělské olivy zelené bez pecky ve slaném nálevu 195g
1 ks Le & Co Shaved Šunka zvonařka nejvyšší jakosti 100g

Postup přípravy

1. Zaděláme těsto

Ve větší míse rozdrobíme droždí a smícháme ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidáme hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl. Hnětením zaděláme těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dáme na teplé místo, zakryjeme ho utěrkou a necháme vykynout. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.

2. Tvarujeme minipizzy

Troubu předehřejeme na 220 stupňů a připravíme si plech s pečicím papírem. Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendáme na moukou posypaný vál a rozdělíme ho na 10 stejných dílů a vytvarujeme z nich placičky.

3. Ozdobíme a pečeme

Pomažeme je rajčatovou omáčkou, ozdobíme dle své chuti a fantazie, třeba kukuřicí, olivami, šunkou či kousky papriky. Nakonec posypeme sušeným oreganem a poklademe mozzarellou. Minipizzy dáme péct asi na 20 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Zátkova Hladká mouka 1kg (300 g)

Uniferm Pekařské droždí 42g (10 g)

Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml (2 lžíce)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (6 ks)

Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg (6 g)

Barilla Basilico rajčatová omáčka s bazalkou 400g (1 ks)

Galbani Mozzarella měkký nezrající sýr v nálevu 125g (1 ks)

Vitana Koření oregáno 8g (1 lžíce)

Giana Španělské olivy zelené bez pecky ve slaném nálevu 195g (1 ks)

Le & Co Shaved Šunka zvonařka nejvyšší jakosti 100g (1 ks)