Lasagne s mletým masem

Lasagne s mletým masem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 lžíce Hladká mouka
200 ml Konzervované rajčata krájená
300 g Passata z rajčat
1 lžíce Oregáno koření
3 lžíce Máslo
300 g Lasagne těstoviny
5 g Sůl
5 g Pepř
3 g Muškátový ořech mletý
250 g Mozzarella
2 lžíce Slunečnicový olej
200 ml Mléko
30 g Bazalka čerstvá řezaná
600 g Mleté hovězí maso

Postup přípravy

1. Farmářské maso osmahneme

Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, přidáme sušené oregano a maso zalijeme sekanými rajčatami a passatou. Necháme asi 30 minut povařit.

2. Mléka od oka

Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Pak za stálého míchání necháme mléko zhoustnout do konzistence omáčky. Omáčku osolíme a dochutíme čerstvě nastrouhaným (3 strouhnutí) muškátovým oříškem a zamícháme.

3. Vrstvíme

Těstoviny dáme předvařit do osolené vroucí vody do poloměkka. Zapékací mísu vymažeme máslem, na její dno dáme vrstvu masa, na maso nalijeme trochu bešamelu a teď vše překryjeme vrstvou těstovin. Na těstoviny opět nandáme vrstvu masa, na něj bešamel, nyní pár plátků nakrájené morazelly a opět vrstvu těstovin. Takto pokračujeme s vrstvením, dokud máme suroviny. Vrchní vrstvu by mělo tvořit maso s bešamalem a větším množstvím mozarelly.

4. Bazalka nesmí chybět

Mísu poté vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme zhruba 20-30 minut zakryté alobalem a pak dalších asi 15 minut odkryté. Po vyjmutí z trouby necháme lasagne chvilku odpočinout a pak je nakrájené podáváme s čerstvými lístky bazalky.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (3 lžíce)

Konzervované rajčata krájená (200 ml)

Passata z rajčat (300 g)

Oregáno koření (1 lžíce)

Máslo (3 lžíce)

Lasagne těstoviny (300 g)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)

Muškátový ořech mletý (3 g)

Mozzarella (250 g)

Slunečnicový olej (2 lžíce)

Mléko (200 ml)

Bazalka čerstvá řezaná (30 g)

Mleté hovězí maso (600 g)