Do dvou hodin
1 porce
Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, přidáme sušené oregano a maso zalijeme sekanými rajčatami a passatou. Necháme asi 30 minut povařit.
Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Pak za stálého míchání necháme mléko zhoustnout do konzistence omáčky. Omáčku osolíme a dochutíme čerstvě nastrouhaným (3 strouhnutí) muškátovým oříškem a zamícháme.
Těstoviny dáme předvařit do osolené vroucí vody do poloměkka. Zapékací mísu vymažeme máslem, na její dno dáme vrstvu masa, na maso nalijeme trochu bešamelu a teď vše překryjeme vrstvou těstovin. Na těstoviny opět nandáme vrstvu masa, na něj bešamel, nyní pár plátků nakrájené morazelly a opět vrstvu těstovin. Takto pokračujeme s vrstvením, dokud máme suroviny. Vrchní vrstvu by mělo tvořit maso s bešamalem a větším množstvím mozarelly.
Mísu poté vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme zhruba 20-30 minut zakryté alobalem a pak dalších asi 15 minut odkryté. Po vyjmutí z trouby necháme lasagne chvilku odpočinout a pak je nakrájené podáváme s čerstvými lístky bazalky.