0
K pokladně

Koprovka s brambory

Koprovka s brambory

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Kešu
1 lžíce Škrob
1 lžíce Lahůdkové droždí
4 lžíce Agávový sirup
4 lžíce Slunečnicový olej
5 lžíce Celozrnná špaldová mouka
1.5 lžíce Jablečný ocet
5 g Sůl
5 g Pepř
6 větviček Čerstvý kopr
500 g Brambory

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve si připravte kešu smetanu. Kešu ořechy se musí dopředu namočit alespoň na 2 hodiny.

2. Krok

Poté je rozmixujte s 500 ml vody. Přeceďte přes plátýnko a vzniklou smetanu nařeďte s dalším půl litrem vody.

3. Krok

Hustou směs kešu, která vám zbyla z výroby mléka smíchejte v mixéru (spíše menší, používám sekáček) s lahůdkovým droždím, 1 lžící slunečnicového oleje, půl lžičkou soli a lžící agávového sirupu. Mixujte asi 2 minuty, dokud nevznikne hladká pasta.

4. Krok

V mezičase si dejte vařit brambory. Pokud máte ranné, stačí je vařit 15 minut v osolené vodě s lžičkou kmínu.

5. Krok

Na omáčku si připravte střední hrnec. Na něm rozpalte 3 lžíce oleje a zaprašte moukou, tím vznikne jíška, kterou krátce restujte. Připravte si metličku a postupně rychlými pohyby zamíchávejte kešu mléko do jíšky. Nakonec přidejte hrst na drobno nasekaného kopru.

6. Krok

Přiveďte k varu a na závěr přidejte 5 lžic připravené kešu pasty. Stáhněte z plamene, přidejte sůl, pepř, agávový sirup (popř. cukr) a ocet podle chuti.

7. Krok

Omáčku podávejte s bramborem ozdobenou čerstvým koprem.

Nakupte potřebné ingredience

Kešu (200 g)

Škrob (1 lžíce)

Lahůdkové droždí (1 lžíce)

Agávový sirup (4 lžíce)

Slunečnicový olej (4 lžíce)

Celozrnná špaldová mouka (5 lžíce)

Jablečný ocet (1.5 lžíce)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)

Čerstvý kopr (6větviček)

Brambory (500 g)