Rychlé
1 porce
Na másle nebo ghí orestujte nasekanou bílou část jarních cibulek. Po chvilce vše zasypte hladkou moukou a tu zarestujte. Vzniklou jíšku zalijte vroucím vývarem a mlékem a vařte cca 5 minut.
Pak do hrnce přidejte hrášek, znovu přiveďte k varu a vařte ho už jen krátce (cca 5 minut). Pak polévku rozmixujte dohladka, nalijte do ní smetanu ke šlehání a znovu provařte cca 5 minut. Nakonec polévku dosolte dle chuti.
V hmoždíři třete čerstvé lístky bazalky s piniovými oříšky a hrubou solí. Vznikne jemná směs, do které zamíchejte strouhaný parmazán a postupně po lžičkách i olivový olej.
Hráškovou polévku servírujte se lžičkou čerstvého pesta, případně s krutony z bílého pečiva.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.