0
K pokladně

Hovězí s dušenou mrkví a bramborami (od ukončeného 8. měsíce) 

Hovězí s dušenou mrkví a bramborami (od ukončeného 8. měsíce) 

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

480 g 480 g Bio hovězího masa s kostí
1 balení 1 balíček zeleniny na polévku
300 g 300 g bio mrkve
1 lžíce 1 lžíce másla 
0.5 lžičky ½ lžičky hladké mouky
1 balení Brambory jako příloha
1 špetka (sůl)

Postup přípravy

1. JAK NA HOVĚZÍ PRO VAŠE NEJMENŠÍ?

Je pravda, že maso se má jíst s mírou. Ale při správné přípravě se nemusíte se bát ho zařadit do jídelníčku už od 8 měsíců. Vašim benjamínkům prospěje vysoký obsah bílkovin, železa a vitamínu D – nemluvě o tom, že budou hamat jako diví.

2. TIP PRO MĚKKÉ MASO

Aby bylo hovězí maso dokonale měkké, uvařte ho v tlakovém hrnci s polévkovou zeleninou. Vývar můžete použít dál nebo ho zamrazit či zavařit do sklenice.

3. RESTUJEME

Mrkve omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ty pak dejte do menšího hrnce a orestujte je na másle.

4. VAŘÍME

Po cca 3 minutách je zalijte vodou či hovězím vývarem (aby byly ponořené) a vařte do měkka.

5. FINIŠUJEME

Nakonec mrkev lehce zaprašte hladkou moukou a znovu provařte. Měkkou mrkev servírujte s natrhaným hovězím masem a šťouchanými bramborami.

6. VÍCE INSPIRACE V KLUBU BENJAMÍNEK

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

480 g Bio hovězího masa s kostí (480 g)

1 balíček zeleniny na polévku (1balení)

300 g bio mrkve (300 g)

1 lžíce másla  (1 lžíce)

½ lžičky hladké mouky (0.5lžičky)

Brambory jako příloha (1balení)

(sůl) (1špetka)