Do dvou hodin
1 porce
Je pravda, že maso se má jíst s mírou. Ale při správné přípravě se nemusíte se bát ho zařadit do jídelníčku už od 8 měsíců. Vašim benjamínkům prospěje vysoký obsah bílkovin, železa a vitamínu D – nemluvě o tom, že budou hamat jako diví.
Aby bylo hovězí maso dokonale měkké, uvařte ho v tlakovém hrnci s polévkovou zeleninou. Vývar můžete použít dál nebo ho zamrazit či zavařit do sklenice.
Mrkve omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ty pak dejte do menšího hrnce a orestujte je na másle.
Po cca 3 minutách je zalijte vodou či hovězím vývarem (aby byly ponořené) a vařte do měkka.
Nakonec mrkev lehce zaprašte hladkou moukou a znovu provařte. Měkkou mrkev servírujte s natrhaným hovězím masem a šťouchanými bramborami.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.