Do dvou hodin
1 porce
Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky.
Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na drobno a osmahněte dorůžova na tuku. Vložte maso a za stálého míchání ho osmahněte.
Přidejte na pánev mletou papriku a chvilku smažte. Po chvíli vše osolte, přidejte pepř, kmín, rajčatový protlak a celou směs mírně podlijte 600 ml vody. Vše duste pod poklicí za občasného promíchání.
Když maso částečně změkne, vyduste šťávu na tuk a vše poprašte prosetou moukou. Za stálého míchání guláš smažte, dokud se mouka rovnoměrně nevstřebá. Nakonec vše podlijte teplou vodou.
Přidejte drcený česnek, majoránku a za občasného promíchání guláš zvolna duste, dokud maso nezměkne.
Měkké maso vyjměte a omáčku přeceďte, než ji k němu přidáte zpět. Nakonec guláš přisolte podle chuti a ještě ho krátce povařte.