Houbový quiche ze špaldové mouky

Houbový quiche ze špaldové mouky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Ledové máslo (na těsto)
120 g Špaldová mouka (na těsto)
4 lžíce Ledová voda (na těsto)
1 špetka Sůl (na těsto)
100 g Slanina (na náplň)
100 g Smetanový sýr (na náplň)
4 ks Vejce (na náplň)
100 g Eidam v celku (na náplň)
400 g Žampiony (na náplň)
4 stroužek Česnek (na náplň)
70 g Smetana ke šlehání (na náplň)
1 lžička Sušený rozmarýn (na náplň)
1 lžička Sušený tymián (na náplň)

Postup přípravy

1. Krok

Začneme s přípravou těsta. Z mouky a másla vytvoříme bříšky prstů drobenku, poté přilejeme ledovou vodu a v robotu či ručně vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme dvacet minut v lednici.

2. Krok

Po dvaceti minutých těsto vyndáme, na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválíme a pomocí válečku přesuneme do připravené koláčové formy. Prsty těsto uhladíme a prozatím přesuneme do lednice. Předehřejeme troubu na 180.

3. Krok

Slaninu nakrájíme na proužky a na kapce oleje ji osmažíme do křupava, poté přidáme pokrájené žampiony na plátky a osmažíme do hněda, poté přidáme pokrájené stroužky česneku, a ještě chvíli smažíme.

4. Krok

Směs necháme lehce vychladnout, poté přidáme smetanový sýr, vejce, smetanu, koření a nastrouhaný eidam. Celou směs promícháme, nalijeme na připravený korpus a přesuneme do trouby. Pečeme cca 30-35 minut, dokud není koláč zlatavý, poté necháme lehce vychladnout a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Ledové máslo (na těsto) (100 g)

Špaldová mouka (na těsto) (120 g)

Ledová voda (na těsto) (4 lžíce)

Sůl (na těsto) (1špetka)

Slanina (na náplň) (100 g)

Smetanový sýr (na náplň) (100 g)

Vejce (na náplň) (4 ks)

Eidam v celku (na náplň) (100 g)

Žampiony (na náplň) (400 g)

Česnek (na náplň) (4 stroužek)

Smetana ke šlehání (na náplň) (70 g)

Sušený rozmarýn (na náplň) (1lžička)

Sušený tymián (na náplň) (1lžička)