Do hodinky
1 porce
Začneme s přípravou těsta. Z mouky a másla vytvoříme bříšky prstů drobenku, poté přilejeme ledovou vodu a v robotu či ručně vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme dvacet minut v lednici.
Po dvaceti minutých těsto vyndáme, na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválíme a pomocí válečku přesuneme do připravené koláčové formy. Prsty těsto uhladíme a prozatím přesuneme do lednice. Předehřejeme troubu na 180.
Slaninu nakrájíme na proužky a na kapce oleje ji osmažíme do křupava, poté přidáme pokrájené žampiony na plátky a osmažíme do hněda, poté přidáme pokrájené stroužky česneku, a ještě chvíli smažíme.
Směs necháme lehce vychladnout, poté přidáme smetanový sýr, vejce, smetanu, koření a nastrouhaný eidam. Celou směs promícháme, nalijeme na připravený korpus a přesuneme do trouby. Pečeme cca 30-35 minut, dokud není koláč zlatavý, poté necháme lehce vychladnout a můžeme podávat.