Gnocchi s houbami a bylinkami

Gnocchi s houbami a bylinkami

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Gnocchi
2 lžíce Přepuštěné máslo
50 g Slanina
2 stroužky Česnek
150 g Hnědé žampiony
150 g Hlíva
100 ml Bílé suché víno
1 hrst Čerstvý špenát
1 balení Hladkolistá petržel
1 hrst Šalvěj
1 špetka Tymián
1 hrst Bazalka
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 balení Parmazán k podávání

Postup přípravy

1. Krok

Na velké pánvi nechte rozpustit přepuštěné máslo a na mírném plameni opečte gnocchi. Není potřeba je předem vařit, jen musí mít na pánvi dostatek místa a nesmí se překrývat. Jakmile jsou opečené z jedné strany, tak je obraťte na druhou. Znovu opékejte dozlatova.

2. Krok

Na druhé pánvi opečte slaninu nakrájenou na kostičky, přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte orestovat.

3. Krok

Žampiony a hlívu nakrájejte na plátky a přidejte na pánev ke slanině. Osolte a opepřete. Chvíli restujte a pak podlijte bílým vínem. Nechte odpařit všechen alkohol.

4. Krok

Nakonec přidejte hrst špenátu a nasekané bylinky. Promíchejte s opečenými gnocchi a podávejte zasypané nastrouhaným parmazánem.

Nakupte potřebné ingredience

Gnocchi (400 g)

Přepuštěné máslo (2 lžíce)

Slanina (50 g)

Česnek (2 stroužky)

Hnědé žampiony (150 g)

Hlíva (150 g)

Bílé suché víno (100 ml)

Čerstvý špenát (1hrst)

Hladkolistá petržel (1balení)

Šalvěj (1hrst)

Tymián (1špetka)

Bazalka (1hrst)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Parmazán k podávání (1balení)