Do hodinky
1 porce
„Rybí koláč“ je v Česku celkem rarita. Ale přitom jde o skvělý způsob, jak dětem zařadit do jídelníčku o rybičku navíc – a to nikdy není k zahození. Zvlášť proto, že ryby jsou unikátním zdrojem omega-3 mastných kyselin, které mají pozitivní vliv na vývoj mozku a imunity. Do tohoto receptu doporučujeme šupináče z naší nové privátní řady Fish&Fresh, u kterých se můžeme zaručit za nejvyšší kvalitu.
Nejprve dejte vařit oloupané brambory do osolené vody. Uvařené brambory slijte, přidejte do nich máslo a mléko a rozmačkejte je na kaši. Pak ji nechte zchladnout.
Troubu dejte předehřát na 200 stupňů.
Ryby osolte (opepřete) a dejte je na pařáček vařit v páře (stačí cca 5 minut). Z lososů teď snadno sundáte kůži.
Ve větší tlustostěnné pánvi orestujte na másle nasekané jarní cibulky, po chvilce je zasypte hladkou moukou a zarestujte jíšku. Tu postupně zalévejte mlékem, až vznikne cibulková bešamelová omáčka. Dochuťte ji lžičkou dijonské hořčice, solí a muškátovým oříškem.
Do vroucí bešamelové omáčky přidejte ryby rozebrané na větší kousky, hrášek a nakonec nasekaný čerstvý kopr. Směs dochuťte citronovou šťávou.
Do vychladlé bramborové kaše zamíchejte jeden vaječný žloutek.
Vhodnou zapékací mísu vymažte máslem, přendejte do ní omáčku s rybami a hráškem a navrch naklaďte bramborovou kaši.
Fish pie dejte péct na 200 stupňů asi na 30 minut.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.