Fish pie

Fish pie

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Fish pie aneb o rybu navíc v dětském jídelníčku

„Rybí koláč“ je v Česku celkem rarita. Ale přitom jde o skvělý způsob, jak dětem zařadit do jídelníčku o rybičku navíc – a to nikdy není k zahození. Zvlášť proto, že ryby jsou unikátním zdrojem omega-3 mastných kyselin, které mají pozitivní vliv na vývoj mozku a imunity. Do tohoto receptu doporučujeme šupináče z naší nové privátní řady Fish&Fresh, u kterých se můžeme zaručit za nejvyšší kvalitu.

2. Připravíme kaši

Nejprve dejte vařit oloupané brambory do osolené vody. Uvařené brambory slijte, přidejte do nich máslo a mléko a rozmačkejte je na kaši. Pak ji nechte zchladnout. 

3. Nahřejeme troubu

Troubu dejte předehřát na 200 stupňů. 

4. Povaříme ryby

Ryby osolte (opepřete) a dejte je na pařáček vařit v páře (stačí cca 5 minut). Z lososů teď snadno sundáte kůži. 

5. Připravíme omáčku

Ve větší tlustostěnné pánvi orestujte na másle nasekané jarní cibulky, po chvilce je zasypte hladkou moukou a zarestujte jíšku. Tu postupně zalévejte mlékem, až vznikne cibulková bešamelová omáčka. Dochuťte ji lžičkou dijonské hořčice, solí a muškátovým oříškem. 

6. Přidáme ryby

Do vroucí bešamelové omáčky přidejte ryby rozebrané na větší kousky, hrášek a nakonec nasekaný čerstvý kopr. Směs dochuťte citronovou šťávou. 

7. Vrátíme se ke kaši

Do vychladlé bramborové kaše zamíchejte jeden vaječný žloutek. 

8. Dáme to dohromady

Vhodnou zapékací mísu vymažte máslem, přendejte do ní omáčku s rybami a hráškem a navrch naklaďte bramborovou kaši. 

9. Jdeme péct

Fish pie dejte péct na 200 stupňů asi na 30 minut. 

10. Více inspirace, slev a výhod v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.

Ingredience

2 lžíce Hladká mouka
2 ks Jarní cibulka
100 balení Smetana ke šlehání
1 lžička Dijonská hořčice
450 g Směs ryb losos a treska
1 hrst Čerstvý kopr
3 hrsti Zelený hrášek
1 lžička Citronová šťáva
500 g Brambory typu C
1 ks Žloutek
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř (nemusí být pro děti)

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo