Do hodinky
1 porce
Nejprve připravte sněhové pusinky. Troubu předehřejte na cca 130 stupňů.
Vaječný bílek nejprve vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Nyní do něho postupně zašlehejte cukr krupici, tak aby se každá dávka cukru vždy zcela rozpustila. Nakonec do hmoty krátce zašlehejte škrob a ocet.
Na plech položte pečicí papír nebo podložku. Na něj cukrářským sáčkem se zdobičkou stříkejte pusinky.
Plech ihned přesuňte do trouby a snižte teplotu na cca 110 stupňů. Plech v troubě dejte do nejnižší polohy. V průběhu pečení občas otevřete dvířka trouby. Pusinky sušte asi 25 minut. Po upečení nechte zchladnout v otevřené troubě.
Mezitím si vyšlehejte smetanu ke šlehání se lžičkou vanilkového cukru. Jahody nakrájejte na malé kostičky a promíchejte je v misce s druhou lžičkou vanilkového cukru.
Eton mess skládejte do větších skleniček po vrstvách – šlehačka, bílkové pusinky a jahody. Můžete ho také ozdobit mátou.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.