0
K pokladně

Eton mess

Eton mess

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Na pusinky: bílek
1 špetka Sůl
60 g Cukr krupice
1 špetka Kukuřičný škrob
0.5 lžičky Vinný ocet
200 ml Na pohár: Smetana 40%
200 g Jahody
1 lžička Vanilkový cukr

Postup přípravy

1. Čím začít?

Nejprve připravte sněhové pusinky. Troubu předehřejte na cca 130 stupňů.  

2. Umícháme hmotu

Vaječný bílek nejprve vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Nyní do něho postupně zašlehejte cukr krupici, tak aby se každá dávka cukru vždy zcela rozpustila. Nakonec do hmoty krátce zašlehejte škrob a ocet. 

3. Tvarujeme

Na plech položte pečicí papír nebo podložku. Na něj cukrářským sáčkem se zdobičkou stříkejte pusinky.  

4. Pečeme

Plech ihned přesuňte do trouby a snižte teplotu na cca 110 stupňů. Plech v troubě dejte do nejnižší polohy. V průběhu pečení občas otevřete dvířka trouby.  Pusinky sušte asi 25 minut. Po upečení nechte zchladnout v otevřené troubě.  

5. Šleháme smetanu

Mezitím si vyšlehejte smetanu ke šlehání se lžičkou vanilkového cukru. Jahody nakrájejte na malé kostičky a promíchejte je v misce s druhou lžičkou vanilkového cukru. 

6. Skládáme a zdobíme

Eton mess skládejte do větších skleniček po vrstvách – šlehačka, bílkové pusinky a jahody. Můžete ho také ozdobit mátou.  

7. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Na pusinky: bílek (1 ks)

Sůl (1špetka)

Cukr krupice (60 g)

Kukuřičný škrob (1špetka)

Vinný ocet (0.5lžičky)

Na pohár: Smetana 40% (200 ml)

Jahody (200 g)

Vanilkový cukr (1lžička)