0
K pokladně

Dančí kostky sous-vide na smetaně s hrnkovým knedlíkem

Dančí kostky sous-vide na smetaně s hrnkovým knedlíkem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Krahulík Dančí kostky Sous-vide
1 ks Mrkev
1 balení Petržel
50 g Slanina
0.5 lžička Koření na divočinu
200 ml Hovězí vývar
150 ml Smetana ke šlehání
10 ml Citronová šťáva
1 balení Brusinky
1 špetka Sůl
1 ks Bílý rohlík (na knedlíky)
1 ks Vejce (na knedlíky)
0.5 hrnek Polohrubá mouka (na knedlíky)
0.5 hrnek Mléko (na knedlíky)
0.5 lžíce Prášek do pečiva (na knedlíky)
1 špetka Sůl (na knedlíky)
1 balení Máslo (na knedlíky)
1 balení Strouhanka (na knedlíky)

Postup přípravy

1. Krok

Dančí kostky dejte péct do trouby dle návodu na obalu.

2. Krok

Základ na omáčku je podobný, jako u receptu na hovězí líčka. Do hrnce dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu. Když pustí tuk, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a petržel. Krátce vše zarestujte, přidejte koření na divočinu. Pak přilijte hovězí vývar a společně vařte ještě asi 5 minut, dokud není zelenina dokonale měkká. Po této době obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Nakonec přilijte smetanu a provařte. Omáčku dochuťte citronovou šťávou a solí. Na zjemněné můžete do horké směsi zamíchat lžíci másla.

3. Krok

A jak na knedlíky? Oddělte bílek od žloutku. Rohlík nakrájejte na kostičky. Přidejte žloutek, mléko a mouku s práškem do pečiva. Vše zamíchejte. Z bílku se špetkou soli vyšlehejte sníh, který jemně vmíchejte do těsta. Vzniklou směs přendejte do vymaštěných a strouhankou vysypaných hrníčků asi do dvou třetin. Hrníčky dejte do mikrovlnky a vaříme 8 minut.

4. Krok

Hotové maso servírujte přelité omáčkou, knedlíky a plátkem citronu s brusinkami.

Nakupte potřebné ingredience

Krahulík Dančí kostky Sous-vide (300 g)

Mrkev (1 ks)

Petržel (1balení)

Slanina (50 g)

Koření na divočinu (0.5lžička)

Hovězí vývar (200 ml)

Smetana ke šlehání (150 ml)

Citronová šťáva (10 ml)

Brusinky (1balení)

Sůl (1špetka)

Bílý rohlík (na knedlíky) (1 ks)

Vejce (na knedlíky) (1 ks)

Polohrubá mouka (na knedlíky) (0.5hrnek)

Mléko (na knedlíky) (0.5hrnek)

Prášek do pečiva (na knedlíky) (0.5 lžíce)

Sůl (na knedlíky) (1špetka)

Máslo (na knedlíky) (1balení)

Strouhanka (na knedlíky) (1balení)