Do hodinky
1 porce
Dančí kostky dejte péct do trouby dle návodu na obalu.
Základ na omáčku je podobný, jako u receptu na hovězí líčka. Do hrnce dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu. Když pustí tuk, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a petržel. Krátce vše zarestujte, přidejte koření na divočinu. Pak přilijte hovězí vývar a společně vařte ještě asi 5 minut, dokud není zelenina dokonale měkká. Po této době obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Nakonec přilijte smetanu a provařte. Omáčku dochuťte citronovou šťávou a solí. Na zjemněné můžete do horké směsi zamíchat lžíci másla.
A jak na knedlíky? Oddělte bílek od žloutku. Rohlík nakrájejte na kostičky. Přidejte žloutek, mléko a mouku s práškem do pečiva. Vše zamíchejte. Z bílku se špetkou soli vyšlehejte sníh, který jemně vmíchejte do těsta. Vzniklou směs přendejte do vymaštěných a strouhankou vysypaných hrníčků asi do dvou třetin. Hrníčky dejte do mikrovlnky a vaříme 8 minut.
Hotové maso servírujte přelité omáčkou, knedlíky a plátkem citronu s brusinkami.