Do hodinky
1 porce
Začneme s přípravou jahodového pyré. Mražené jahody nasypeme do kastrůlku a zahříváme do té doby, dokud nejsou tak měkké, že je můžeme pomocí vidličky lehce rozmačkat. Jahody lehce rozmačkáme a přes jemné sítko propasírujeme do misky. Nyní bychom měli mít hladkou a hustou jahodovou omáčku. Dáme prozatím do lednice.
Troubu předehřejeme na 160 C° a menší plech o rozměru cca 40x30 cm vyložíme pečicím papírem. Celá vejce společně s cukrem vyšleháme do světlé, nadýchané a husté pěny, trvá to několik minut. Do vyšlehaných vajec opatrně stěrkou postupně zapracujeme mouku, kakao a špetku soli, nakonec přidáme i olej. S těstem pracujeme opatrně, abychom neporušili vzduchové bublinky, směs mouky zapracováváme jen pouhým podebíráním těsta. Hladké́ a našlehané těsto nalijeme na připravený plech, uhladíme, a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 15-20 minut.
Když je těsto již kompletně propečené, vyndáme ho z trouby a ihned překlopíme lícem těsta na čistou utěrku. Opatrně odlepíme pečicí papír, ten by měl by jít odlepit velice snadno. Horké těsto zarolujeme do rolády i s utěrkou kratší stranou tak, aby bylo těsto více zatočené a roláda tlustší, a necháme zcela vychladnout. Jakmile je roláda již studená, vrhneme se na dodělání krému.
Šlehačku spolu s mascarpone vyšleháme do hladkého a hustého krému, poté přidáme moučkový cukr a vychladlé jahodové pyré a opět zašleháme. Studenou roládu rozvineme a kompletně promažeme krémem, nějaký krém si však necháme i na ozdobu. Promazaný korpus opět zatočíme stejným směrem, kterým byla roláda zatočena již předtím, a ozdobíme krémem pomocí cukrářského sáčku. Poklademe jahodami, posypeme trochou pokrájené čokolády a vložíme do lednice alespoň na hodinu ztuhnout.