0
K pokladně

Bulgurový Kibbeh s koriandrem a petrželkou

Bulgurový Kibbeh s koriandrem a petrželkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Bulgur
2 ks Lilek
2 stroužky Česnek
5 g Chilli koření
5 g Solamyl
1 ks Cibule
1 g Nové koření
1 x Petrželka
1 x Koriandr
5 lžic Slunečnicový olej na smažení
1 g Sůl
1 ml Citron

Postup přípravy

1. Připravíme si bulgur a lilky

Bulgur dáme do mísy, zalijeme studenou vodou a namočíme na 20 minut. Lilky omyjeme, očistíme a pokrájíme nahrubo, česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Přidáme chilli koření.

2. Smícháme ingredience

Bulgur slijeme přes jemné síto, necháme okapat a dáme do mísy. Očistíme zeleninu, rozmixujeme a přidáme k bulguru. Solamyl rozmícháme s trochou vody a přidáme k bulguru. Cibuli oloupeme, nasekáme, okořeníme a mírně osolíme. Směs dobře prohněteme rukama, vytvarujeme malé bochánky a trochu je přitlačíme.

3. Opečeme kibbeh

V pánvi rozehřejeme olej a kibbeh při střední teplotě dozlatova opečeme. Vyjmeme a tuk necháme okapat na papírové utěrce. Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme. Kibbeh podáváme posypaný petrželkou. Pro lepší chuť pokapeme citronem.

Nakupte potřebné ingredience

Bulgur (1balení)

Lilek (2 ks)

Česnek (2 stroužky)

Chilli koření (5 g)

Solamyl (5 g)

Cibule (1 ks)

Nové koření (1 g)

Petrželka (1x)

Koriandr (1x)

Slunečnicový olej na smažení (5lžic)

Sůl (1 g)

Citron (1 ml)