Do hodinky
1 porce
Bulgur dáme do mísy, zalijeme studenou vodou a namočíme na 20 minut. Lilky omyjeme, očistíme a pokrájíme nahrubo, česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Přidáme chilli koření.
Bulgur slijeme přes jemné síto, necháme okapat a dáme do mísy. Očistíme zeleninu, rozmixujeme a přidáme k bulguru. Solamyl rozmícháme s trochou vody a přidáme k bulguru. Cibuli oloupeme, nasekáme, okořeníme a mírně osolíme. Směs dobře prohněteme rukama, vytvarujeme malé bochánky a trochu je přitlačíme.
V pánvi rozehřejeme olej a kibbeh při střední teplotě dozlatova opečeme. Vyjmeme a tuk necháme okapat na papírové utěrce. Petrželku opláchneme, osušíme a nasekáme. Kibbeh podáváme posypaný petrželkou. Pro lepší chuť pokapeme citronem.