0
K pokladně

Blesková svíčková z papiňáku

Blesková svíčková z papiňáku

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Hovězí maso z krku
2 ks Střední mrkve
3 ks Střední petržel
1 ks Kousek celeru
1 balení Plnotučná hořčice
500 ml Hovězí vývar
200 ml Smetana ke šlehání
1 balení Brusinkové pyré
3 ks Bobkové listy
1 lžička Nové koření
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 ks Citron
1 lžíce Hladká mouka (dle potřeby)
1 lžíce Máslo
1 lžíce Olej

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve si maso nakrájejte na plátky a kořenovou zeleninu na kostičky. Plátky masa osolte, opepřete a obě strany pomažte plnotučnou hořčicí.

2. Krok

Ve větším tlakovém hrnci na másle a oleji nejprve zprudka osmahněte na na krájenou kořenovou zeleninu, když začne zlátnout, vyndejte ji stranou na talíř. Na zbylém omastku zprudka z obou stran krátce opečte plátky masa, aby se zatáhlo. Do hrnce přidejte opečenu zeleninu, koření a vše zalijte vývarem, aby bylo vše ponořeno. Tlakový hrnec zavřete a vařte asi 45 minut.

3. Krok

Poté z hrnce vyndejte maso a zbytek rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je omáčka příliš řídká, do připravené smetany ke šlehání zamíchejte lžíci hladké mouky. Do vroucí omáčky postupně přilévejte smetanu a společně provařte. Omáčku dochuťte brusinkovým džemem a citronovou šťávou, případně ji dosolte.

4. Krok

Svíčkovou podávejte s houskovými knedlíky, plátkem citronu a brusinkami.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí maso z krku (1 kg)

Střední mrkve (2 ks)

Střední petržel (3 ks)

Kousek celeru (1 ks)

Plnotučná hořčice (1balení)

Hovězí vývar (500 ml)

Smetana ke šlehání (200 ml)

Brusinkové pyré (1balení)

Bobkové listy (3 ks)

Nové koření (1lžička)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Citron (1 ks)

Hladká mouka (dle potřeby) (1 lžíce)

Máslo (1 lžíce)

Olej (1 lžíce)