Do hodinky
1 porce
Nejprve si maso nakrájejte na plátky a kořenovou zeleninu na kostičky. Plátky masa osolte, opepřete a obě strany pomažte plnotučnou hořčicí.
Ve větším tlakovém hrnci na másle a oleji nejprve zprudka osmahněte na na krájenou kořenovou zeleninu, když začne zlátnout, vyndejte ji stranou na talíř. Na zbylém omastku zprudka z obou stran krátce opečte plátky masa, aby se zatáhlo. Do hrnce přidejte opečenu zeleninu, koření a vše zalijte vývarem, aby bylo vše ponořeno. Tlakový hrnec zavřete a vařte asi 45 minut.
Poté z hrnce vyndejte maso a zbytek rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je omáčka příliš řídká, do připravené smetany ke šlehání zamíchejte lžíci hladké mouky. Do vroucí omáčky postupně přilévejte smetanu a společně provařte. Omáčku dochuťte brusinkovým džemem a citronovou šťávou, případně ji dosolte.
Svíčkovou podávejte s houskovými knedlíky, plátkem citronu a brusinkami.