Do hodinky
1 porce
Na zapečení budeme potřebovat troubu, takže si ji předehřejeme na 175 °C. Pekáček, který budeme používat, si lehce promažeme tukem. Pokud máme parmezán vcelku, musíme ho nastrouhat - chceme přibližně 2/3 šálku.
Do misky vylisujeme stroužek česneku a přilijeme olivový olej. Obojí pečlivě promícháme. Do druhé misky zas vysypeme strouhanku, připravený parmezán, bazalku a pepř.
Každé kuřecí prsíčko nejprve pečlivě očistíme pod tekoucí vodou. Pak ho důkladně vymácháme ve směsi oleje a česneku, dokud není celé pokryté. Následně ho obalíme ve strouhance s parmezánem, jako když děláme řízky. :)
Obalené masíčko vložíme do připraveného pekáče a zasypeme zbývající strouhankou. V předehřáté troubě bychom ho měli nechat přibližně 30 minut. Jakmile maso přestane být růžové, máme hotovo a můžeme podávat.