Slavíme naše mistry světa s DOPRAVOU ZDARMA DO ÚTERÝ! Takže pokud vás včerejší fandění zmohlo a zůstáváte doma, využijte ji. Hoši, děkujem!

0
K pokladně

Zapečené kuře s parmezánem

Zapečené kuře s parmezánem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 lžíce Olivový olej
1 stroužek Česnek
80 g Parmezán
3 hrsti Bazalka
1 špetka Pepř
2 ks Kuřecí prsa
175 g Strouhanka

Postup přípravy

1. První přípravy

Na zapečení budeme potřebovat troubu, takže si ji předehřejeme na 175 °C. Pekáček, který budeme používat, si lehce promažeme tukem. Pokud máme parmezán vcelku, musíme ho nastrouhat - chceme přibližně 2/3 šálku.

2. Obalovací směs

Do misky vylisujeme stroužek česneku a přilijeme olivový olej. Obojí pečlivě promícháme. Do druhé misky zas vysypeme strouhanku, připravený parmezán, bazalku a pepř.

3. Jdeme obalovat

Každé kuřecí prsíčko nejprve pečlivě očistíme pod tekoucí vodou. Pak ho důkladně vymácháme ve směsi oleje a česneku, dokud není celé pokryté. Následně ho obalíme ve strouhance s parmezánem, jako když děláme řízky. :)

4. Zapékání

Obalené masíčko vložíme do připraveného pekáče a zasypeme zbývající strouhankou. V předehřáté troubě bychom ho měli nechat přibližně 30 minut. Jakmile maso přestane být růžové, máme hotovo a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Olivový olej (2 lžíce)

Česnek (1 stroužek)

Parmezán (80 g)

Bazalka (3hrsti)

Pepř (1špetka)

Kuřecí prsa (2 ks)

Strouhanka (175 g)