Časově náročný
1 porce
Nejdříve si začněte dělat vývar. Na kapce oleje zlehka orestujte cibuli s mrkví, aby krásně zkaramelizovala. Přidejte cukr a rybí omáčku, tady opatrně, aby se vám to nezačalo připalovat. Dejte do hrnce zbylé koření, česnek, zázvor a hovězí oháňku nebo morkové kosti. Nakonec vývar a zalijte studenou vodou.
Důležitou součástí vývaru je skořice, badyán a černý kardamon, bez těch se to jednoduše neobejde. Přiveďte k varu a postupně sesbírejte nečistoty, aby vznikl krásný vývar. Takhle nechte lehce probublávat alespoň 3 hodiny. Samozřejmě, čím delší doba, tím lepší a silnější vývar nakonec budete mít.
Podle návodu si připravte široké nudle na pho. Jakmile jsou hotové, dejte je do velké mísy s teplou vodou, aby zůstaly pořád dostatečně teplé a zbytečně nám neochladily vývar.
Přichystejte si nakrájenou červenou cibuli a jarní cibulku, mungo klíčky, natrhaný koriandr a vietnamskou bazalku. Vše dejte na společný velký talíř, ze kterého si budou všichni moct brát to, na co zrovna mají chuť.
Falešnou svíčkovou dáváme do polévky syrovou až při servírování, proto musí být nakrájena na opravdu tenké plátky, aby se dostatečně uvařila už během zalití horkým vývarem. Těsně před podáváním ji můžete dát do mrazáku, bude se pak lépe krájet.
Když je vývar hotový, slijte ho do čistého hrnce a můžete se pustit do finálního dochucení. Podle chuti můžete přidat cukr, sůl a pepř. Přiveďte vývar do varu a můžete se vrhnout na servírování.
Do misky přijdou nejdříve široké nudle, mungo klíčky, červená cibule, zbylé čerstvé bylinky a vymačkaná šťáva ze čtvrtky limety. Pak už je na každém, jestli si do vývaru přidá chilli papričky, rybí omáčku a nebo taky hoisin omáčku.