0
K pokladně

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Badyán
2 ks Kardamom
20 ks Pepř
6 ks Hřebíček
1 ks Skořice
1 ks Cibule
1 ks Mrkev
2 stroužek Česnek
50 g Zázvor
25 g Třtinový cukr
2 lžíce Rybí omáčka
1 ks Široké rýžové nudle Pho
1 ks Červená cibule
20 ks Mungo klíčky
3 větvičky Čerstvý koriandr
2 větvičky Bazalka
1 ks Jarní cibulka
1 ks Limetka
600 g Falešná svíčková
1 lžíce Hoisin omáčka
1 ks Chilli papričky
500 g Hovězí na vývar

Postup přípravy

1. Začínáme s vývarem

Nejdříve si začněte dělat vývar. Na kapce oleje zlehka orestujte cibuli s mrkví, aby krásně zkaramelizovala. Přidejte cukr a rybí omáčku, tady opatrně, aby se vám to nezačalo připalovat. Dejte do hrnce zbylé koření, česnek, zázvor a hovězí oháňku nebo morkové kosti. Nakonec vývar a zalijte studenou vodou.

2. Pokračujeme s vývarem

Důležitou součástí vývaru je skořice, badyán a černý kardamon, bez těch se to jednoduše neobejde. Přiveďte k varu a postupně sesbírejte nečistoty, aby vznikl krásný vývar. Takhle nechte lehce probublávat alespoň 3 hodiny. Samozřejmě, čím delší doba, tím lepší a silnější vývar nakonec budete mít.

3. Uvaříme rýžové nudle

Podle návodu si připravte široké nudle na pho. Jakmile jsou hotové, dejte je do velké mísy s teplou vodou, aby zůstaly pořád dostatečně teplé a zbytečně nám neochladily vývar.

4. Připravíme suroviny do polévky

Přichystejte si nakrájenou červenou cibuli a jarní cibulku, mungo klíčky, natrhaný koriandr a vietnamskou bazalku. Vše dejte na společný velký talíř, ze kterého si budou všichni moct brát to, na co zrovna mají chuť.

5. Tip k falešné svíčkové

Falešnou svíčkovou dáváme do polévky syrovou až při servírování, proto musí být nakrájena na opravdu tenké plátky, aby se dostatečně uvařila už během zalití horkým vývarem. Těsně před podáváním ji můžete dát do mrazáku, bude se pak lépe krájet.

6. Finišujeme vývar

Když je vývar hotový, slijte ho do čistého hrnce a můžete se pustit do finálního dochucení. Podle chuti můžete přidat cukr, sůl a pepř. Přiveďte vývar do varu a můžete se vrhnout na servírování.

7. Podáváme a dochucujeme

Do misky přijdou nejdříve široké nudle, mungo klíčky, červená cibule, zbylé čerstvé bylinky a vymačkaná šťáva ze čtvrtky limety. Pak už je na každém, jestli si do vývaru přidá chilli papričky, rybí omáčku a nebo taky hoisin omáčku.

Nakupte potřebné ingredience

Badyán (3 ks)

Kardamom (2 ks)

Pepř (20 ks)

Hřebíček (6 ks)

Skořice (1 ks)

Cibule (1 ks)

Mrkev (1 ks)

Česnek (2 stroužek)

Zázvor (50 g)

Třtinový cukr (25 g)

Rybí omáčka (2 lžíce)

Široké rýžové nudle Pho (1 ks)

Červená cibule (1 ks)

Mungo klíčky (20 ks)

Čerstvý koriandr (3větvičky)

Bazalka (2větvičky)

Jarní cibulka (1 ks)

Limetka (1 ks)

Falešná svíčková (600 g)

Hoisin omáčka (1 lžíce)

Chilli papričky (1 ks)

Hovězí na vývar (500 g)