Do hodinky
1 porce
Uzené maso vařte asi půl hodiny ponořené ve vodě.
Rohlíky nebo housky nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.
Mléko prošlehejte se žloutky, špetkou soli, muškátového oříšku a pepře. Směsí zalijte nakrájené pečivo a promíchejte, aby se směs rovnoměrně dostala do pečiva.
Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky a přidejte do mísy. Přidejte také petrželku nakrájenou najemno. Vše promíchejte. Pokud máte k dispozici čerstvé kopřivy. Neváhejte velkou hrst až dvě do nádivky přidat. Nejdříve je krátce spařte v horké vodě. Poté najemno nasekejte, jako petrželku.
Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh.
Pečivo přelijte 1 – 2 naběračkami vlažného vývaru z masa a promíchejte. Díky tomu nebude nádivka vysušená a bude mít ještě lepší chuť. Po částech zlehka vmíchejte ušlehaný sníh.
Směs přendejte do pekáčku vytřeného máslem a vysypaného strouhankou. Vařečkou urovnejte.
Pečte při 180 stupních 45 minut.