0
K pokladně

Vanilkové cupcakes s kakaovým krémem

Vanilkové cupcakes s kakaovým krémem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

170 g Hladká mouka
100 g Cukr
1 lžička Prášek do pečiva
1 lžička Jedlá soda
2 ks Vejce
1 ks Vanilkový cukr
125 ml Rostlinný olej
125 ml Podmáslí
250 g Mascarpone (na krém)
250 ml Smetana ke šlehání (na krém)
160 g Moučkový cukr (na krém)
4 lžíce Kakao (na krém)

Postup přípravy

1. Připravíme potřeby

Troubu si předehřejeme na 180 a formu na muffiny vyložíme košíčky.

2. Začínáme s těstem

V míse smícháme mouku, kypřící prášek, sodu a špetku soli, pak dáme stranou. Šlehačem lehce vyšleháme dvě vajíčka, poté přidáme cukr a šleháme, dokud nám nevznikne našlehaná pěna.

3. Dokončíme těsto

Nyní přidáme vanilkový cukr a olej a opět zašleháme. Nakonec přidáme podmáslí společně se směsí mouky a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto.

4. Jdeme péct

Hotové těsto nalijeme do formiček a pečeme 20 minut v předehřáté troubě, ještě vyzkoušíme párátkem, zda jsou opravdu hotové. Upečené muffiny necháme lehce vychladnout ve formě, poté přesuneme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

5. Vyšleháme krém a zdobíme

Nyní se vrhneme na krém. Mascarpone společně se smetanou na šlehání vyšleháme do tuhého krému, poté zašleháme moučkový cukr s kakaem. Nakonec vychladlé muffiny ozdobíme krémem pomocí zdobícího sáčku a trezírovací špičky.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (170 g)

Cukr (100 g)

Prášek do pečiva (1lžička)

Jedlá soda (1lžička)

Vejce (2 ks)

Vanilkový cukr (1 ks)

Rostlinný olej (125 ml)

Podmáslí (125 ml)

Mascarpone (na krém) (250 g)

Smetana ke šlehání (na krém) (250 ml)

Moučkový cukr (na krém) (160 g)

Kakao (na krém) (4 lžíce)