Časově náročný
1 porce
Do většího hrnce dáme vařit uzené maso společně s 1 mrkví, petrželí, celými oloupanými stroužky česneku a kořením. Vše vaříme asi 2 hodiny (můžeme použít i tlakový hrnec).
Mezitím zvlášť uvaříme do měkka v osolené vodě 2 hrsti krup.
Hotový vývar zcedíme a obereme maso od kostí. Uvařenou zeleninu už nebudeme potřebovat.
Do vývaru dáme uvařit druhou na kolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Nakonec do polévky přidáme sušenou majoránku, obrané maso a uvařené kroupy.
Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.