Uzený vývar

Uzený vývar

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Uzené koleno zadní
2 ks Mrkev
10 ks Nové koření celé
3 plátky Bobkový list
4 ks Pepř černý celý
3 stroužky Česnek
1 ks Mořská sůl
150 g Ječné kroupy
1 ks Brambory konzumní pozdní volné
1 lžíce Majoránka drhnutá
1 ks Petržel listová

Postup přípravy

1. Uvaříme maso se zeleninou

Do většího hrnce dáme vařit uzené maso společně s 1 mrkví, petrželí, celými oloupanými stroužky česneku a kořením. Vše vaříme asi 2 hodiny (můžeme použít i tlakový hrnec).

2. Do polívky i kroupy

Mezitím zvlášť uvaříme do měkka v osolené vodě 2 hrsti krup.

3. Zcedíme

Hotový vývar zcedíme a obereme maso od kostí. Uvařenou zeleninu už nebudeme potřebovat.

4. Ještě jednou povaříme

Do vývaru dáme uvařit druhou na kolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Nakonec do polévky přidáme sušenou majoránku, obrané maso a uvařené kroupy.

5. Můžeme podávat

Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

Uzené koleno zadní (1 ks)

Mrkev (2 ks)

Nové koření celé (10 ks)

Bobkový list (3plátky)

Pepř černý celý (4 ks)

Česnek (3 stroužky)

Mořská sůl (1 ks)

Ječné kroupy (150 g)

Brambory konzumní pozdní volné (1 ks)

Majoránka drhnutá (1 lžíce)

Petržel listová (1 ks)