0
K pokladně

Udon nudle s pečeným bůčkem

Udon nudle s pečeným bůčkem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

530 g EveryDay Vepřový bok bez kosti
1 ks Červená cibule
2 stroužky Česnek
2 lžíce Med
3 lžíce Sójová omáčka
1 lžička Nasekaný zázvor
400 g Udon nudle
2 ks Vejce
1 lžička Olej
1 balení Čerstvé houby Enoki
1 větvičky Čerstvý koriandr
1 špetka Sůl
1 balení Kimchi

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve dejte péct plátky bůčku. Lehce ho solte a položte na kolečka nakrájené červené cibule. Lehce podlijte vodou (max 50 ml) a dejte péct na 180 stupňů pod pokličkou přibližně na jednu hodinu.

2. Krok

Mezitím si připravte z nasekaných stroužků česneku, drceného zázvoru, medu a sojové omáčky marinádu (můžete do ní přidat i chilli).

3. Krok

Po hodině pečení by měl být bůček měkký, přelijte ho marinádou a dopečte už odkrytý ještě cca 20 minut.

4. Krok

Nudle dejte vařit na minutu do vroucí osolené vody. Pak je slijte a dejte do větších misek. Z vajec usmažte na pánvi na trošce oleje volská oka.

5. Krok

Na nudle položte pečený bůček, přelijte výpekem, přidejte volské oko, houby Enoki, čerstvý koriandr a vše posypte chilli vločkami. Jako doplňek můžete podávat salát kimchi.

Nakupte potřebné ingredience

EveryDay Vepřový bok bez kosti (530 g)

Červená cibule (1 ks)

Česnek (2 stroužky)

Med (2 lžíce)

Sójová omáčka (3 lžíce)

Nasekaný zázvor (1lžička)

Udon nudle (400 g)

Vejce (2 ks)

Olej (1lžička)

Čerstvé houby Enoki (1balení)

Čerstvý koriandr (1větvičky)

Sůl (1špetka)

Kimchi (1balení)