Tuňákové steaky s omáčkou z brusinek

Tuňákové steaky s omáčkou z brusinek

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Krok

Plátky tuňáka osolíme, opepříme, posypeme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem a opečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Z každé strany tak 3–4 minuty. Hotové steaky uchováváme v teple (např. v alobalu).

2. Krok

Výpek zasypeme lžící hladké mouky, osmahneme, vařečkou odškrábeme všechny přípečky a zalijeme smetanou. Stále mícháme a do omáčky se snažíme rozpustit veškeré zbytky z opékání rybích steaků.

3. Krok

Přidáme brusinky, med, nastrouhaný česnek, sójovou omáčku a dochutíme solí a čerstvě drceným pepřem.

4. Krok

Tuňákové steaky podáváme podlité smetanovo-brusinkovou omáčkou.

Ingredience

1 balení Steaky z tuňáka
1 lžíce Hladká mouka
100 ml Smetana ke šlehání
3 lžíce Kompotované brusinky
1 lžíce Med
1 lžíce Sójová omáčka
1 stroužek Česnek
1 špetka Muškátový oříšek
5 ml Olivový olej
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo