0
K pokladně

Tuňákové steaky s omáčkou z brusinek

Tuňákové steaky s omáčkou z brusinek

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Steaky z tuňáka
1 lžíce Hladká mouka
100 ml Smetana ke šlehání
3 lžíce Kompotované brusinky
1 lžíce Med
1 lžíce Sójová omáčka
1 stroužek Česnek
1 špetka Muškátový oříšek
5 ml Olivový olej
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Plátky tuňáka osolíme, opepříme, posypeme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem a opečeme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji. Z každé strany tak 3–4 minuty. Hotové steaky uchováváme v teple (např. v alobalu).

2. Krok

Výpek zasypeme lžící hladké mouky, osmahneme, vařečkou odškrábeme všechny přípečky a zalijeme smetanou. Stále mícháme a do omáčky se snažíme rozpustit veškeré zbytky z opékání rybích steaků.

3. Krok

Přidáme brusinky, med, nastrouhaný česnek, sójovou omáčku a dochutíme solí a čerstvě drceným pepřem.

4. Krok

Tuňákové steaky podáváme podlité smetanovo-brusinkovou omáčkou.

Nakupte potřebné ingredience

Steaky z tuňáka (1balení)

Hladká mouka (1 lžíce)

Smetana ke šlehání (100 ml)

Kompotované brusinky (3 lžíce)

Med (1 lžíce)

Sójová omáčka (1 lžíce)

Česnek (1 stroužek)

Muškátový oříšek (1špetka)

Olivový olej (5 ml)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)