Do hodinky
1 porce
Co mají společného děti a michelinští šéfkuchaři? Ani jedni si nesmí nechat ujít čerstvý český chřest. Mrňousové si totiž jeho chuť zamilují na první sousto. A díky všestrannému využití ho můžete připravit tak, jak to mají rádi. Chřest je navíc skoupý na sacharidy a tuky, má spoustu bílkovin, vlákniny, a hlavně minerálů a vitamínů (včetně skupiny B, kyseliny listové, vitamínu C a dalších). V tomto receptu z něj připravíme pyré s tarhoňou vhodné pro hladová bříška od ukončeného 6. měsíce (obsahuje lepek).
Tarhoňu v požadovaném množství dejte vařit do vroucí vody. Když je měkká, slijte ji a lehce ji zakápněte dětským olejem, aby se neslepila.
Růžičky brokolice a zelený chřest zbavený tvrdých spodních částí dejte vařit buď nad páru nebo do vody. Až změknou společně chřest a brokolici rozmixujte tyčovým mixérem s troškou vody, ve které se zelenina vařila.
Pyré podávejte s vařenou tarhoňou. Starším dětem můžete jídlo doplnit na kostičky nakrájenou kvalitní vepřovou šunkou.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.