Do hodinky
1 porce
Co mají společného děti a michelinští šéfkuchaři? Ani jedni si nesmí nechat ujít čerstvý český chřest. Mrňousové si totiž jeho chuť zamilují na první sousto. A díky všestrannému využití ho můžete připravit tak, jak to mají rádi. Chřest je navíc skoupý na sacharidy a tuky, má spoustu bílkovin, vlákniny, a hlavně minerálů a vitamínů (včetně skupiny B, kyseliny listové, vitamínu C a dalších). V tomto receptu z něj připravíme pyré s tarhoňou vhodné pro hladová bříška od ukončeného 6. měsíce (obsahuje lepek).
Tarhoňu v požadovaném množství dejte vařit do vroucí vody. Když je měkká, slijte ji a lehce ji zakápněte dětským olejem, aby se neslepila.
Růžičky brokolice a zelený chřest zbavený tvrdých spodních částí dejte vařit buď nad páru nebo do vody. Až změknou společně chřest a brokolici rozmixujte tyčovým mixérem s troškou vody, ve které se zelenina vařila.
Pyré podávejte s vařenou tarhoňou. Starším dětem můžete jídlo doplnit na kostičky nakrájenou kvalitní vepřovou šunkou.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.