Do dvou hodin
1 porce
Očistěte kořenovou zeleninu a spolu s cibulí a omytými skelety pečte v troubě na 180 °C po dobu přibližně 30 minut dozlatova.
Poté přendejte zeleninu a skelety do hrnce, zalijte vodou, přidejte pórek, 2 kusy česneku, divoké koření, listovou petržel, sůl a vše vařte na mírném plameni alespoň po dobu 180 minut.
Během vaření nezapomínejte sbírat vzniklou pěnu. Hotový vývar přeceďte a dochuťte.
Očištěná kuřecí játra rozmixujte spolu se zbylým česnekem a cibulí.
Do směsi přidejte sůl, pepř, majoránku, nasekaný libeček a dle potřeby hladkou mouku a strouhanku.
Vytvarujte malé knedlíčky a uvařte je v osolené vodě.
Pokud vám zbyl silný kuřecí vývar, zamrazte jej do dávkovačů na led v podobě kostek. Tak jej budete moci kdykoliv využít jako základ do omáček.