0
K pokladně

Silný kuřecí vývar s drůbežími knedlíčky s libečkem

Silný kuřecí vývar s drůbežími knedlíčky s libečkem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 kg Kuřecí skelet
600 g Kořenová zelenina
2 ks CIbule
1 ks Pórek
4 ks Stroužek česneku
200 g Kuřecí játra
1 ks Vejce
50 g Hladká mouka
50 g Strouhanka
1 hrst Libeček
1 špetka Sůl
1 hrst Listová petržel
1 hrst Majoránka
1 špetka Divoké koření

Postup přípravy

1. Krok

Očistěte kořenovou zeleninu a spolu s cibulí a omytými skelety pečte v troubě na 180 °C po dobu přibližně 30 minut dozlatova. 

2. Krok

Poté přendejte zeleninu a skelety do hrnce, zalijte vodou, přidejte pórek, 2 kusy česneku, divoké koření, listovou petržel, sůl a vše vařte na mírném plameni   alespoň po dobu 180 minut.  

3. Krok

Během vaření nezapomínejte sbírat vzniklou pěnu. Hotový vývar přeceďte a dochuťte.  

4. Knedlíčky

Očištěná kuřecí játra rozmixujte spolu se zbylým česnekem a cibulí.

Do směsi přidejte sůl, pepř, majoránku, nasekaný libeček a dle potřeby hladkou mouku a strouhanku.

Vytvarujte malé knedlíčky a uvařte je v osolené vodě.

5. TIP:

Pokud vám zbyl silný kuřecí vývar, zamrazte jej do dávkovačů na led v podobě kostek. Tak jej budete moci kdykoliv využít jako základ do omáček.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí skelet (2 kg)

Kořenová zelenina (600 g)

CIbule (2 ks)

Pórek (1 ks)

Stroužek česneku (4 ks)

Kuřecí játra (200 g)

Hladká mouka (50 g)

Strouhanka (50 g)

Libeček (1hrst)

Sůl (1špetka)

Listová petržel (1hrst)

Majoránka (1hrst)

Divoké koření (1špetka)