Ravioli se špenátovou náplní

Ravioli se špenátovou náplní

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.2 g 200g hladké mouky
0.5 ks 3 vejce
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje
350 g 350 g mladého špenátu
200 g 200 g ricotty
45 g 45 g strouhaného parmezánu
1 ks 1/4 strouhaného muškátového oříšku
0.012 g 2 špetky soli
6 g 2 špetky pepře

Postup přípravy

1. Připravte šišku těsta

Mouku nasypte na vál a osolte. Uprostřed udělejte důlek, do kterého vlijte 1 lžíci olivového oleje a 2 rozšlehané vejce. Mouku shrňte do středu a postupně zpracujte s tekutinou na lepkavé těsto. To hněťte zhruba 10 minut, dokud nebude dokonale hladké a pružné. Šišku těsta zabalte do fólie potřené olejem a nechte 30 minut odpočinout.

2. Ze špenátu vyrobte náplň

Špenát vložte do kastrolu, přiklopte poklicí a duste 2-3 minuty (do zplihnutí). Poté ho vyklopte do cedníku, vymačkejte z něj co nejvíce vody a pak ho rozsekejte najemno. Riccotu smíchejte s parmezánem, jedním vejcem špenátem a muškátovým oříškem. Vše dochuťte solí a pepřem.

3. Spojte dvě vrstvy těsta

Těsto rozdělte na dvě poloviny. Každou rozválejte na obdélník vysoký kolem 3 mm. Na pláty těsta naneste lžičkou řady kopečků špenátové náplně s rozestupem cca 4 cm. Plochy mezi kopečky potřete rozšlehaným vejcem. Navrch položte druhý plát těsta. Přitiskněte ho na spodní plát v místech mezi kopečky se špenátovou náplní. Dbejte na to, aby se pevně stmelil s podkladem a z taštiček jste vytlačili vzduch.

4. Rozkrájejte těsto na ravioli a uvařte je

Vezměte rádlovací kolečko (případně kolečko na pizzu) a mezi kopečky rozkrájejte pláty na čtverce. Ravioli naskládejte na utěrku posypanou moukou a nechte 1 hodinu zaschnout. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, do které vkládejte ravioli po várkách a vařte 4-5 minut, dokud nevyplují na hladinu. Děrovanou naběračkou je vždy vyberte do mísy.

5. Podávejte

Hotové ravioli podávejte pokapané máslem nebo olejem a opepřené.

Nakupte potřebné ingredience

200g hladké mouky (0.2 g)

3 vejce (0.5 ks)

1 lžíce olivového oleje (1 lžíce)

350 g mladého špenátu (350 g)

200 g ricotty (200 g)

45 g strouhaného parmezánu (45 g)

1/4 strouhaného muškátového oříšku (1 ks)

2 špetky soli (0.012 g)

2 špetky pepře (6 g)