0
K pokladně

Rajská omáčka s petrželovým knedlíkem

Rajská omáčka s petrželovým knedlíkem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Hovězí plec
100 g Špek
150 g Cibule
150 g Mrkev
150 g Celer
150 g Petržel
230 g Rajský protlak
150 g Cukr
1 ks Celá skořice
1 balení Jalovec
1 balení Bobkové list
2 ks Vejce (na petrželový knedlík)
2 dcl Mléko (na petrželový knedlík)
250 g Housky, rohlík nebo toustový chleba (na petrželový knedlík)
50 g Listová petržel (na petrželový knedlík)
1 balení Muškátový oříšek (na petrželový knedlík)
150 g Máslo (50 g na omáčku, 100 g na knedlík)
1 špetka Mletý pepř
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Rajská omáčka

  1. Hovězí maso očistíme, prošpikujeme mrkví, špekem, osolíme a opepříme.
  2. Maso opečeme do zlatova na pánvi a vyjmeme.
  3. Na stejné pánvi orestujeme na kostičky cibuli, mrkev, celer, petržel a přidáme cukr, rajčatový protlak, divoké koření, skořici a restujeme dalších cca 5 min. Poté přidáme maso a dusíme do měkka.
  4. Maso vyjmeme a omáčku propasírujeme přes cedník.
  5. Můžeme zahustit jíškou, dochutíme solí, pepřem, cukrem a zjemníme máslem.

2. Petrželový knedlík

  1. Žemle nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě do zlatova.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  3. V míse zamícháme žemle, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, nasekanou petržel, sůl, muškátový oříšek a sníh z bílků.
  4. Z hotové směsi tvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme na páře 25 min.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí plec (1 kg)

Špek (100 g)

Cibule (150 g)

Mrkev (150 g)

Celer (150 g)

Petržel (150 g)

Rajský protlak (230 g)

Cukr (150 g)

Celá skořice (1 ks)

Jalovec (1balení)

Bobkové list (1balení)

Vejce (na petrželový knedlík) (2 ks)

Mléko (na petrželový knedlík) (2dcl)

Housky, rohlík nebo toustový chleba (na petrželový knedlík) (250 g)

Listová petržel (na petrželový knedlík) (50 g)

Muškátový oříšek (na petrželový knedlík) (1balení)

Máslo (50 g na omáčku, 100 g na knedlík) (150 g)

Mletý pepř (1špetka)

Sůl (1špetka)